Eleonóra
-1 °C
2 °C

Szakítottak Cser Ágnessel a nagykanizsaiak

2006.11.13. 13:05
Kilépett az Egészségügyi és Szociális Ágazatban Dolgozók Demokratikus Szakszervezetéből (EDDSZ) és önálló szervezetet alakított a nagykanizsai kórház 480 dolgozója. A kanizsaiak nem értenek egyet Cser Ágnes elnök szerintük szereptévesztő érdekvédelmi politikájával.

"Hónapok óta érlelődött bennünk ez a szándék, mert elhibázottnak, sőt, szereptévesztőnek ítéljük Cser Ágnes EDDSZ-elnök érdekérvényesítő politikáját, ami miatt nálunk többen is kiléptek a szakszervezetből" - mondta Keresztesné Rajnai Zsuzsa a kórház szakszervezeti vezetője.

A nagykanizsaiak ezért kiléptek az Egészségügyi és Szociális Ágazatban Dolgozók Demokratikus Szakszervezetéből (EDDSZ) és választmányi döntéssel létrehozták a Kanizsai Kórházi és Egészségügyi Dolgozók Szakszervezetét (KEDOSZ), aminek az intézmény 920 alkalmazottja közül 480-an lettek a tagjai.

Keresztesné Rajnai Zsuzsa indoklásához hozzáfűzte: az "nem járható út, hogy az ágazatot érintő döntés-előkészítés idején hallgatunk", a meghozott döntések után pedig "fenyegető szórólapokat osztogatunk".

KEDOSZ elnöke szerint "egyenesen durva és valamiféle hatalommániás szereptévesztés egy kormány lemondását követelni".

"Meggyőződésem, hogy egy szakszervezetnek és vezetőjének tárgyalások útján kell a tagok érdekeit képviselnie, küzdve az ésszerű kompromisszumokért, és nem politikai síkra terelni az érdekvédelem ügyét" - vélte a kórházi szakszervezeti vezető.

A nagykanizsai érdekvédő bízik abban, hogy más megyékben is követik a kanizsai lépést, és "önálló szervezettel csatlakoznak valamelyik közalkalmazotti konföderációhoz".

A Vas megyei szövetség több mint két éve szintén azért vált ki az EDDSZ-ből, mert nem értettek egyet a Cser Ágnes által képviselt szakszervezeti irányvonallal - mondta a Nagykanizsán történteket kommentálva Dobos Imre, az Egészségügyi és Szociális Szakszervezetek Vas Megyei Szövetségének elnöke.