Jenő
-3 °C
6 °C

Csermely: Nem 70 milliót, csak annak negyedét kaptam

2002.07.16. 13:59
Hazudott Kuncze Gábor, mikor azt állította, hogy 70 millió forintos végkielégítést kaptam, közölte Csermely Péter, az MTV lemondott hírigazgatója. Állítása szerint távozásakor csak az említett összeg negyedét kapta meg.
Csermely Péter, a Magyar Televízió Rt. július 3-án lemondott hírigazgatója közölte, nem igaz az, hogy 70 millió forintos végkielégítést kapott, és Kuncze Gábor hazudott keddi napirend előtti felszólalásában, amikor ezt állította.

Kuncze a "közpénzrablók" ellen

Az SZDSZ-elnök a parlamentben egyebek között fontosnak nevezte, hogy végére járjanak az elmúlt négy év "közpénzrabló" ügyeinek, és megemlítette, hogy a Magyar Televíziótól távozó hírigazgató 70 millió forintos végkielégítéssel vált meg hivatalától.

Csermely Péter - az MTI-hez kedden elküldött közleményében - tagadta Kuncze Gábor állítását: "A teljes és bruttó összeg, amit szerződésem alapján a Magyar Televízió Rt. számomra kifizetett, nem éri el a Kuncze Gábor által elővezetett 70 millió forint negyedrészét sem."

Ezek szerint helytálló volt az Index korábbi információja, hogy a volt hírigazgató 15 millió forint körüli összeget kapott. Kertész Viktória, a Magyar Televízió szóvivője is azt közölte, hogy a Csermelynek kifizetett összeg az említett 70 milliónak a negyedét sem éri el bruttóban.

Lemondott, mert bántották

A MTV Rt. korábbi közleménye szerint a hírigazgató - aki a lemondását megelőző hetekben többször kérte felmentését Mendreczky Károly elnöktől, arra hivatkozva, hogy a személyét érő rendszeres politikai támadások ellehetetlenítik az MTV Rt. hírműsorait, és nehéz helyzetbe hozzák munkatársait - közös megegyezéssel távozott a Magyar Televíziótól

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?