Zelma, Rajmund
6 °C
11 °C

Lejárt sztrádamatricával utazott az M7-esen Csillag István?

2003.01.27. 07:42
Sztrádamatrica nélkül utazott és megsértette a siófokiakat Csillag István - írja a Somogy Megyei Hírlap a Fidesz honlapján is megjelent cikkében. A gazdasági és közlekedési minisztérium szerint a miniszter autóján volt érvényes matrica, a sértő kijelentés pedig el sem hangzott.
Nem vett autópálya-matricát Csillag István, amikor az M7-esen a balatoni polgármesterekhez utazott tárgyalni a sztrádáról - idézi a Somogy Megyei Hírlap cikkét a Fidesz honlapja.

A polgármester látta a fényképet

A megyei napilap szerint a gazdasági és közlekedési miniszter még meg is sértette a siófokiakat, mivel véleménye szerint a városról "nem lehet kijelenteni, hogy a Balaton fővárosa lenne". A megyei lap értesüléseit Balázs Árpád, Siófok polgármestere nem kívánta kommentálni a Népszavának. Bár, mint mondta, maga is látta a fotót, mely bizonyítja, hogy a miniszter autóján tavalyi matrica volt.

Január végéig érvényes a tavalyi matrica

"A tárca harminchárom szolgálati gépkocsija rendelkezik a szükséges matricával" - nyilatkozta Horváth Gergő, a minisztérium sajtóosztályának munkatársa a Népszavának. Mint mondta, a tavalyi sztrádamatricák idén január végéig érvényesek. A siófokiak szerint sértő megjegyzés a minisztérium nem hivatalos álláspontja szerint nem hangzott el a megbeszéléseken.