Koronavírus adatok

2022. jan. 27.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Károly, Karola
0 °C
7 °C

Rácz unokatestvérének értékesítette a vadászházat

2003.02.20. 18:17
"Rácz Péter, az úttörőszövetség elnöke fele részben saját unokatestvérének értékesítette áron alul a csillebérci úttörőtábor területén található vadászházat - közölte Rogán Antal, a Fidelitas alelnöke csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján. Rácz Péter a politikus kijelentéseit nem kívánta kommentálni.
"Rácz Péter, az úttörőszövetség elnöke fele részben saját unokatestvérének értékesítette áron alul a csillebérci úttörőtábor területén található vadászházat - közölte Rogán Antal, a Fidelitas alelnöke csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján. A politikus a fejleményekkel kapcsolatban tájékoztatja a nyomozást vezető ügyészséget és Keller László közpénzügyi államtitkárt is.

Etikusnak tartja-e az üzletet

Rogán Antal többek között arra a kérdésre vár választ Rácz Pétertől, hogy etikusnak tartja-e az üzletet saját unokatestvérével. A fideszes képviselő tavaly februárban tett feljelentést hűtlen kezelés gyanújával a csillebérci vadászház ügyében. Az épületet 1999 márciusában adta el az úttörőszövetség jóval áron alul, 94 millió forint helyett 15 millió forintért a Bau-bérc Kft.-nek.

Az Emrex Kft.-ről Rogán Antal elmondta, hogy több olyan cég tulajdonosa, amelyek jelentős megbízásokat kaptak a Nemzeti Gyermek- és Ifjúsági Közalapítványtól, amikor annak Varjú László, az MSZP jelenlegi frakcióigazgatója volt az elnöke. Rogán Antal közölte: a magánszemély, aki jelenleg is a Bau-bérc Kft. 50 százalékos tulajdonosa, nem más, mint Rácz Péter unokatestvére.

Rácz nem kommentálta

Az úttörőszövetség elnöke nem kommentálta a Fidelitas alelnökének csütörtöki kijelentését. Rácz Péter elmondta: a csillebérci vadászház eladásának ügyében folytatott rendőrségi vizsgálatot tavaly decemberben megszüntették, mivel nem állapították meg bűncselekmény elkövetését. Az ügyben az úttörőszövetség elnöke nem szerepelt gyanúsítottként.

"A vizsgálatot egyszer már lezárták, majd politikai nyomásra újra felelevenítették; véleményem szerint semmilyen új információra nem derült fény az ügyben, ha lezárult a vizsgálat, szívesen válaszolok a kérdésekre" - jelentette ki Rácz Péter.

A csillebérci vadászház értékesítése ügyében a Fővárosi Főügyészség január 30-án pótnyomozásra utasította a rendőrséget, ennek határideje május 14. Sódor István főügyész korábban az MTI-nek elmondta: a pótnyomozást elrendelő ügyészségi határozat egyik oka az volt, hogy a tényállás az alapeljárásban nem tisztázódott kellőképpen, a rendőrség nem végzett el minden nyomozati cselekményt.  • Vennék
  • Hírek