Auguszta
-4 °C
2 °C

Csintalan drogműsort indít a Budapest TV-n

2003.06.22. 12:37
Hétfőnként jelentkezik a Budapest Tv-n e hét elejétől Csintalan Sándor leszerelt szocialista politikus beszélgetős műsora, melynek első vendége Berecz János, az MSZMP valamikori funkcionáriusa volt. Azért éppen őt faggatta Csintalan, mert a tévéssé avanzsált egykori szocialista fenegyerek szerint újra divatbajött a Kádár-kor, amit ő tévés keretek közt igyekszik feldolgozni. Legközelebb Szűrös Mátyást interjúvolja meg Csintalan, aki drogprevernciós műsorra is készül a csatornán.
Csintalan Sándor, az MSZP egykori ügyvezető alelnöke, a parlamentből a legutóbbi választáson kiesett politikus néhány hónapja közölte, hogy médiakarrierre készül a Szeged Televíziónál. A szegedi debütálás végül elmaradt, mivel a médiahatóság egy jogvitára pontot téve megvonta a Fidesz-közelinek tartott televízió frekvenciaengedélyét. Csintalan azonban nem tett le terveiről, és mint az Indexnek fogalmazott oda ment műsort készíteni, ahol lehetőséget kapott.

Az e hét hétfőn indult beszélgetős műsorában a Kádár-kor prominenseinek meginterjúvolásával kívánja feldolgozni a máig sokat vitatott korszakot, aminek szerinte az ad aktualitást, hogy sorra jelennek meg a Kádár-érával foglalkozó kötetek. Csintalan először Berecz Jánost, az MSZMP valamikori befolyásos urát faggatta egyórás műsorában, a következő vendége Szűrös Mátyás lesz.

Csintalan tervezi, hogy az MSZMP korábbi prominenseit is megszólaltatja, de miután velük még a politikusból lett tévés nem egyeztetett konkrét neveket nem említett. Közölte viszont, hogy nem ez az egyetlen műsorötlete. Jelenleg egy drogprevenciós műsorról tárgyal a Budapest TV vezetésével.

Azért tartaná fontosnak Csintalan, hogy egy ilyen jellegű műsort is készítsen, mert hozzá akar járulni ahhoz, hogy a drogkérdésben időről-időre megnyilvánuló apukák, anyukák, nagymamák, nagypapák "képben" legyenek. Csintalan szerint ugyanis az nem egészséges, hogy fél, vagy negyed információk alapján ítélnek az emberek a kérdésben. A showman tervei szerint a nemrégen a kokainról, illetve az LSD-ről megjelent tudományos igényű könyvek tartalmát ismertei majd meg majdani nézőivel. A tervezett produkció betelefonálós műsor lesz, ahol egészséges diskurzus alakulhat ki a drogkérdésről.