Az RTL pert fontolgat Csiszár Jenővel szemben

2000.08.16. 17:48
Jogi lépéseket fontolgat az RTL Klub televízió, amiért Csiszár Jenő, a Heti hetes sztárja bejelentette átigazolását a konkurens TV2-höz. Szabó Stein Imre, az RTL kommunikációs igazgatója értetlenül áll a történtek előtt, miután Csiszár szerinte hivatalos levélben mondott igent ajánlatukra. Csiszár Jenő viszont az Indexet arról tájékoztatta, hogy csak feltételekkel fogadta el az ajánlatot, márpedig ez nem teljesült, ráadásul június 8-a óta nincsen érvényes szerződése a televíziós társasággal. Csiszár elmondta: szomorú szívvel, ám lelkiismeret furdalás nélkül távozik eddigi munkahelyéről. A TV2-nél két éve dédelgetett álmát valósíthatja meg.
Távozik az RTL Klubtól Csiszár Jenő, a Heti hetes című műsor sztárja. Szabó Stein Imre, az RTL Klub kommunikációs igazgatója értetlenül áll a történtek előtt, s nem tudja kész tényként kezelni Csiszár átigazolását. Szabó úgy látja, mivel Csiszár levélben mondott igent az RTL opciós ajánlatára, így tulajdonképpen szerződésszegés a távozás.

Szabó Stein szerint Csiszár azzal indokolta döntését, hogy nem látta biztosítottnak egy saját műsor létrejöttét a televízióban. Szabó Stein szerint azonban ez eddig fel sem merült. Abban állapodtak meg a népszerű tévéssel, hogy ősszel új műsorral jelentkezik az RTL, amelyben Csiszárnak is szerepet szántak, de arról szó sem esett, hogy önálló, saját műsort kapna. A Heti hetes Csiszár távozása ellenére folytatódik, hogy kivel, arról még nincs döntés.

Csiszár Jenő viszont az Indexnek úgy nyilatkozott: amióta az RTL-nél dolgozik szeretne önálló műsort is készíteni. A szerződése június 8-án járt le, azóta csak opciós ajánlatokkal bombázták őt. Az elsőre valóban reagált is, ám feltételekhez kötötte annak elfogadását. A feltétel nem teljesült, ráadásul új szerződés sem köttetett, így szomorú szívvel, de lelkiismeret furdalás nélkül távozik.

Csiszár jelezte: a tv2-nél két éve dédelgetett álma valósul meg, hiszen hetente jelentkező önálló élő műsora lesz, kéthetente pedig szintén képernyőre kerül egy kilencven perces produkcióval. A Heti hetes sztárja nagyon jól érezte magát az elmúlt egy évben az RTL-nél, korrekt volt a viszonya a vezetőkkel és a távozással sem veszett össze senkivel. Csiszár azt mondta: ha jönne a jó tündér, hogy lehet egy kérése, ez az volna, hogy a Heti hetes minden szereplőjét átvihesse magával, mert az egy éve zajló műsorok szereplői többet jelentenek Csiszárnak, mint egyszerű munkatársak.

Pintér Dezső, a tv2 elnöke úgy nyilatkozott: nagy örömére szolgál, hogy a sokat tapasztalt, a média ipar számos területén kipróbált tévést a tv2 stábjában üdvözölheti. Tájékoztatása szerint már szeptemberben képernyőre kerül Csiszár két új műsora. A hetente jelentkező adásnak az lesz a kuriózuma, hogy azt csinál a műsoridővel Csiszár, amit akar, ehhez minden technikai és egyéb feltételt biztosítanak.  • Hírek
  • Hitelkártya