Árpád
-2 °C
3 °C

Távozik a megvert csongrádi főjegyző

2008.09.27. 14:34
Először nyilatkozott a csongrádi verekedős konfliktusról Csonkáné Balda Ilona. A megyei közgyűlés főjegyzője a Délmagyarország című lapnak azt mondta, hogy több tanúja van és látleletet is vett arról, hogy Magyar Anna közgyűlési elnök rátámadt.

A Délmagyarország című lap szombati számában először nyilatkozott Csonkáné Balda Ilona azóta, hogy szerdán rátámadt a Csongrád megyei közgyűlés elnöke. Csonkáné a megyei önkormányzat főjegyzője, míg Magyar a megyei közgyűlés fideszes elnöke.

Csonkáné állítása szerint egy szakmai konfliktussal kezdődött az egész. "Nem írtam alá egy papírt, amit az elnök asszony el akart venni" - mondta, de ennél többet nem árult el. Azt sem mondta el, hogy pontosan milyen erőszak áldozata lett, csupán annyit mondott, hogy "fizikai erőszak történt közöttünk, és nem az én részemről".

Csonkáné azt kérte a megyei önkormányzattól, hogy közös megegyezéssel távozhasson hivatalából, mert nem akar tovább ott dolgozni. Az eset nagyon megviselte, nem tud aludni és nyugalmat akar csak. Arról sem döntött, hogy tesz-e feljelentést az ügyben. Mint mondta Magyar Anna még aznap négyszemközt bocsánatot kért tőle.

Csonkáné sérülkeéseiről mindenestre látleletet vetetett, és azt mondja, hogy négy-öt tanúja volt az incidensnek, "ők segítettek megfékezni az elnök asszonyt" - mondta.

Magyar Anna a Délmagyarországnak annyit fűzött hozzá a konfliktushoz, hogy "az elmúlt napokban a sajtó egyre finomabban fogalmaz a történtekről, lebegtet, és ez nem véletlen".

A megyei közgyűlés rendkívüli közgyűlésen akar foglalkozni az üggyel, az MSZP-SZDSZ frakció Magyar Anna távozását követeli. A Délmagyarország információi szerint a Fidesz megyei választókerületi elnökei titkos megbeszélést tartottak az ügyről, de ezt a regionális pártigazgató cáfolta. A párt hivatalosan csak a jövő héten foglalkozik az üggyel.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?