Antal, Antónia
3 °C
9 °C

Csődhelyzet Csanádpalotán a tavalyi árvíz miatt

2007.05.23. 18:20
Tizenkétezer forintot kapott a vis maior alapból a tavaly árvíz utáni fertőtlenítés 32 millió forintos számlájára a Csongrád megyei Csanádpalota önkormányzata. Az önkormányzat csődbe kerülhet, de a fertőtlenítést végző cég is hiába vár 180 millió forintjára.

Csődhelyzetbe kerülhet a Csongrád megyei Csanádpalota önkormányzata egy, a tavalyi árvizet követő fertőtlenítéssel kapcsolatban kötött szerződés miatt. Csanádpalotán a BS Alfa Bt. végezte a fertőtlenítési munkákat 31 Ft/nm áron, a végösszeg így 31 358 902 forint lett.

A BS Alfa több másik önkormányzattal 11,2 Ft/nm árban állapodott meg. Csanádpalota bejelentette vis maior igényét, hogy a számlát teljesíteni tudja. A szaktárcától összesen 12.880 forint támogatást kaptak, amely a számla 0,04 százalékát fedezi.

A polgármester nem érti, hogy a Tiszától és Marostól legmesszebbre eső településként miért kellett az először kijelölt kilenc hektár helyett végül 91 hektárt fertőtleníteni. Túri József, a BS Alfa Bt. vezetője nyugodtan áll a per elé, mert olyan szerződésről van szó, amelyben rögzítették az árat, a területet, ezt az önkormányzat aláírta, befogadta a számlát és kiadták a teljesítés-igazolást is.

A cég amúgy több településtől is várja még a fertőtlenítés árát, csaknem 180 millió forint a kintlévősége. A Miniszterelnöki Hivatalnál tett panaszukra azt a választ kapták, hogy pereljék be az érintett önkormányzatokat. Ezt nem teszik meg, mert "a százmillió forint forráshiánnyal küszködő önkormányzat mit csináljon, csukja be az iskoláját?"

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!