Antal, Antónia
-1 °C
9 °C

Csurka is alakítana egy bizottságot

2006.09.22. 19:38
A MIÉP elnöke szerint meg kell változtatni a rendszert, általános sztrájkot hirdetett és megalakítaná a Magyar Október Bizottságot.

Csurka István mintegy 5-800 fős hallgatóság előtt beszélt a MIÉP gyűlésén. A pártelnök kifejtette, hogy a valódi rendszerváltás még nem zajlott le. Ő ugyan senkit nem akar törvénytelen dolgokra buzdítani, de "ne adják fel a küzdelmet". Csurka Magyar Október Bizottság felállítására tett javaslatot, mely hivatott lesz az Alkotmányozó Nemzetgyűlés felállítására. "Mert ugyan szólásszabadság van, de a pénz és média náluk van, övék a pénz övék a hatalom."


A tüntetés

Amikor MSZP mögött álló izraeli és amerikai PR-szakemberek kiszivárogtattak, nem tudták, hogy ekkora baj lesz. Kiderült, akkora elégedetlenség, mint 1956-ban. Amikor Gyurcsány Ferenc hazudott, a nemzett újra megalázva érezte magát - fogalmazott. A szabadság téren hagyták hogy a tömeg nekimenjen a rosszul felszerelt rendőröknek és a tragacsnak, amit vízágyúnak hívtak. "Ki halt meg? Senki! Ezzel szemben augusztus 20-án öten haltak meg, amikor nem merték elhalasztani a népnek rendezett cirkuszt, amivel el akarták titkolni, hogy nincs kenyér" - fejtette ki véleményét a parlamenten kívüli párt elnöke.

Csurka István szerint a tüntetés kevés, a Kossuth tér is lassan happeningé alakul, ezért a pártelnök általános sztrájkra hívta fel az embereket. Szerinte nem elég Gyurcsányt leváltani, mert utána jöhet Kuncze és Pető. Ezért az egész rendszert kell megváltoztatni.

A MIÉP elnöke szerint a Fidesz berosált, pedig ez a gyűlés is bizonyítja, hogy nincs veszély az utcai tüntetéseknek. Egyébként a tömeg rendezetten elvonult a tüntetés végén a szokásos "vesszen Trianon" kiáltásokkal. A szervezésről még egy észrevételt: a korábbiakhoz képest - amikor jó volt a hangtechnika, és a szervezés - , most néhány faládából tákolt emelvényen tartottak szónoklatokat.


Indul a MIÉP tüntetés

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!