Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Csurka is alakítana egy bizottságot

2006.09.22. 19:38
A MIÉP elnöke szerint meg kell változtatni a rendszert, általános sztrájkot hirdetett és megalakítaná a Magyar Október Bizottságot.

Csurka István mintegy 5-800 fős hallgatóság előtt beszélt a MIÉP gyűlésén. A pártelnök kifejtette, hogy a valódi rendszerváltás még nem zajlott le. Ő ugyan senkit nem akar törvénytelen dolgokra buzdítani, de "ne adják fel a küzdelmet". Csurka Magyar Október Bizottság felállítására tett javaslatot, mely hivatott lesz az Alkotmányozó Nemzetgyűlés felállítására. "Mert ugyan szólásszabadság van, de a pénz és média náluk van, övék a pénz övék a hatalom."


A tüntetés

Amikor MSZP mögött álló izraeli és amerikai PR-szakemberek kiszivárogtattak, nem tudták, hogy ekkora baj lesz. Kiderült, akkora elégedetlenség, mint 1956-ban. Amikor Gyurcsány Ferenc hazudott, a nemzett újra megalázva érezte magát - fogalmazott. A szabadság téren hagyták hogy a tömeg nekimenjen a rosszul felszerelt rendőröknek és a tragacsnak, amit vízágyúnak hívtak. "Ki halt meg? Senki! Ezzel szemben augusztus 20-án öten haltak meg, amikor nem merték elhalasztani a népnek rendezett cirkuszt, amivel el akarták titkolni, hogy nincs kenyér" - fejtette ki véleményét a parlamenten kívüli párt elnöke.

Csurka István szerint a tüntetés kevés, a Kossuth tér is lassan happeningé alakul, ezért a pártelnök általános sztrájkra hívta fel az embereket. Szerinte nem elég Gyurcsányt leváltani, mert utána jöhet Kuncze és Pető. Ezért az egész rendszert kell megváltoztatni.

A MIÉP elnöke szerint a Fidesz berosált, pedig ez a gyűlés is bizonyítja, hogy nincs veszély az utcai tüntetéseknek. Egyébként a tömeg rendezetten elvonult a tüntetés végén a szokásos "vesszen Trianon" kiáltásokkal. A szervezésről még egy észrevételt: a korábbiakhoz képest - amikor jó volt a hangtechnika, és a szervezés - , most néhány faládából tákolt emelvényen tartottak szónoklatokat.


Indul a MIÉP tüntetés