Klaudia
-4 °C
2 °C

Szétverték Csurka élettársának autóját

2001.10.21. 18:01
Összetörték Csurka István élettársának, a MIÉP hivatalvezetőjének autóját szombatra virradó éjjel. Papolczi Gizella politikai támadást sejt a háttérben, ugyanis, mint az Indexnek elmondta: a garázda ismeretlen hozzá sem nyúlt a kesztyűtartóban lévő több mint 50 ezer forinthoz, s a csomagtartóban lévő tárgyakat is a helyén hagyta.
A Felvonulási téren majdnem működésképtelenné verték szét szombatra virradó éjszaka Csurka István élettársa által használt gépkocsit. A két éves Mitsubishi szélvédőjét betörték, majd az autó műszerfalát rongálták meg. A rádiót ki akarták ugyan emelni, de ez nem sikerült, s csak félig tudták kiszakítani a szerkezetet. A kormány alatti fedélzeti komputert is megrongálták.

Papolczi Gizella, aki a MIÉP elnökének élettársa, egyben a párt hivatalvezetője az Indexnek elmondta: biztos abban, hogy politikai támadás lehet a háttérben, mivel az ismeretlen vandál nem vitte el a kesztyűtartóban lévő 58 500 forintot, amely egy borítékban volt. A csomagtartót ugyan fölnyitották, ám a benne lévő cuccokhoz nem nyúltak. Eszerint nem megélhetési bűnöző verte szét az autót. Papolczi sérelmezi, hogy a rendőrök azonnal nem mentek ki a helyszínre, s neki kellett bedöcögnie az utóval a kapitányságra, ahol megtette a följelentést.

A MIÉP elnöke és a hivatalvezető által használt kocsik közül egy év alatt eddig hármat loptak el, hatot pedig megrongáltak. Úgy vélik, hogy mindegyik bűncselekmény valamilyen politikai üldözés után történt.