Sára, Márió
-6 °C
2 °C

Csurka István és a valóság show-k

2002.12.08. 17:23
Tiltakozó demonstrációt tartott a MIÉP vasárnap az Országház előtt, a gyűlésen szóba került Magyarország európai uniós csatlakozása, a Pannon Rádió "elnémítása", ifjabb Hegedűs Lóránt elítélése és a kereskedelmi tévék "népbutítása".
Csurka István, a párt elnöke az Országház előtti parkolót megtöltő tömeg előtt úgy fogalmazott, hogy az elmúlt hét a nemzet fekete hete volt. Emlékeztetett: az elmúlt egy hétben Medgyessy Péter miniszterelnök együtt koccintott a román nemzeti ünnepen Adrian Nastase román kormányfővel, elítélték ifjabb Hegedűs Lóránt református papot, MIÉP-es politikust és "elnémították a nemzet szócsövét", a Pannon Rádiót.

A tömegek ellaposítása

Megfogalmazása szerint az idegenek szálláscsinálása végéhez közeledik, és mielőtt a nemzetet egy kiüresedett korszakába taszítanák, megfosztják megszólalási lehetőségétől, ítélettel fenyegetik és a butítás minden eszközét igénybe veszik. Ez utóbbi kapcsán Csurka István bírálta a kereskedelmi televíziókban futó valóság show-kat, amelyek szerinte hozzájárulnak a nagy tömegek ellaposításához, gondolat és nemzettudat nélkülivé tételéhez.

Az április 12-i, az uniós csatlakozásról szóló népszavazás kapcsán azt hangsúlyozta, hogy nem Európára, hanem a belépés ezen formájára kell nemet mondani, mert "ez nemzetgyilkosság, ez mindennek a vége". Csurka István úgy vélekedett, hogy a MIÉP az egyenlőtlen küzdelemben egyedül van, de azt vállalnia kell.

A földkérdés sorskérdés

Balczó Zoltán, a MIÉP elnökségi tagja azon véleményének adott hangot, hogy álságos vita zajlik a parlamentben a kormányoldal és az ellenzék között az alkotmánymódosításról. Hangoztatta, hogy a földkérdés, amit sem az előző, sem a jelenlegi kormány nem tudott megfelelően rendezni, nem gazdasági, hanem sorskérdés. - Nem vagyunk kirekesztők, de nem akarunk kirekesztettként élni Magyarországon - mondta.

A gyűlésen felszólalt ifjabb Hegedűs Lóránt is, aki a héten kihirdetett bírósági ítéletével kapcsolatban úgy fogalmazott, hogy a szólás, a vélemény és a gondolat szabadságát ítélték el.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!