Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Csurka István és a valóság show-k

2002.12.08. 17:23
Tiltakozó demonstrációt tartott a MIÉP vasárnap az Országház előtt, a gyűlésen szóba került Magyarország európai uniós csatlakozása, a Pannon Rádió "elnémítása", ifjabb Hegedűs Lóránt elítélése és a kereskedelmi tévék "népbutítása".
Csurka István, a párt elnöke az Országház előtti parkolót megtöltő tömeg előtt úgy fogalmazott, hogy az elmúlt hét a nemzet fekete hete volt. Emlékeztetett: az elmúlt egy hétben Medgyessy Péter miniszterelnök együtt koccintott a román nemzeti ünnepen Adrian Nastase román kormányfővel, elítélték ifjabb Hegedűs Lóránt református papot, MIÉP-es politikust és "elnémították a nemzet szócsövét", a Pannon Rádiót.

A tömegek ellaposítása

Megfogalmazása szerint az idegenek szálláscsinálása végéhez közeledik, és mielőtt a nemzetet egy kiüresedett korszakába taszítanák, megfosztják megszólalási lehetőségétől, ítélettel fenyegetik és a butítás minden eszközét igénybe veszik. Ez utóbbi kapcsán Csurka István bírálta a kereskedelmi televíziókban futó valóság show-kat, amelyek szerinte hozzájárulnak a nagy tömegek ellaposításához, gondolat és nemzettudat nélkülivé tételéhez.

Az április 12-i, az uniós csatlakozásról szóló népszavazás kapcsán azt hangsúlyozta, hogy nem Európára, hanem a belépés ezen formájára kell nemet mondani, mert "ez nemzetgyilkosság, ez mindennek a vége". Csurka István úgy vélekedett, hogy a MIÉP az egyenlőtlen küzdelemben egyedül van, de azt vállalnia kell.

A földkérdés sorskérdés

Balczó Zoltán, a MIÉP elnökségi tagja azon véleményének adott hangot, hogy álságos vita zajlik a parlamentben a kormányoldal és az ellenzék között az alkotmánymódosításról. Hangoztatta, hogy a földkérdés, amit sem az előző, sem a jelenlegi kormány nem tudott megfelelően rendezni, nem gazdasági, hanem sorskérdés. - Nem vagyunk kirekesztők, de nem akarunk kirekesztettként élni Magyarországon - mondta.

A gyűlésen felszólalt ifjabb Hegedűs Lóránt is, aki a héten kihirdetett bírósági ítéletével kapcsolatban úgy fogalmazott, hogy a szólás, a vélemény és a gondolat szabadságát ítélték el.