Jusztina
1 °C
16 °C

Csurka nem lép vissza Schmitt javára

2002.09.05. 12:42
Csurka István budapesti főpolgármesterjelöltként indul az önkormányzati választáson, és nem áll szándékában visszalépni. A MIÉP elnöke csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján elmondta, Deutsch Tamással, a Fidesz budapesti elnökével "tisztes, baráti találkozója volt", amelyen egyezség nem született. Csurka kijelentette, hogy csak nyílt szövetkezésre hajlandó. Nehezményezte, hogy a polgári körök azt híresztelik, hogy megállapodott a Fidesszel. A pártelnök bemutatta "A tisztesség rendszerváltása a fővárosban" című programját.
A pártelnök újból megerősítette, hogy a találkozót Deutsch Tamás kezdeményezte. Csurka István ismertette a MIÉP elnökségének nyilatkozatát a választási kampányról. A testület úgy véli, hamis az a beállítás, amely szerint a MIÉP a nemzeti összefogás kerékkötője lenne, pusztán azért, mert önállóan indul.

A nyilatkozat szerint a "MIÉP a nemzeti egység kezdeményezője volt már évekkel ezelőtt, amikor ezt ma már nem is létező pártok, és a Fideszt is visszautasították, illetve akkor a Fidesz még a másik oldalon hajtott".

Csak nyílt szövetkezésre hajlandó

Csurka István hangsúlyozta: a MIÉP többször kifejezte, hogy "nyílt, egyenrangú, a szélsőségesség méltatlan vádját visszautasító" szövetkezésre hajlandó, de ilyen szerződésajánlatot nem kapott, és ilyet senki nem helyezett kilátásba.

A pártelnök bemutatta CD-n is kapható programját, amelynek címe: A tisztesség rendszerváltása a fővárosban.