Gertrúd, Patrik
4 °C
4 °C

Dávid: Minél nagyobb részt szeretnének a jobboldalból

2006.04.23. 21:42
Az MDF elnöke gratulált a választás győzteseinek, majd pedig keményen bírálta a Fideszt, mely szerinte árulókra épített, a Fórum viszont értékelvű.
Nézze meg a képeket

"Mindenekelőtt gratulálok a győztesnek, és kívánom, hogy kellő mértéktartással viseljék a győzelmet" - mondta Dávid Ibolya. "Mi demokráciát akartunk, és azt akartuk, hogy négyévenként megmérettessünk. Tiszteletben akarjuk, és tiszteletben kell tartani a végeredményt" - magyarázta az MDF elnöke.

A választás azt is megmutatta, hogy ki kicsoda, mondta. "Nagyon sokan jöttek, akik megértették azt, amit a Magyar Demokrata Fórum az elmúlt időszakban képviselt. Sokan voltak, akik kiálltak az elvszerűség és a tisztességes politizálás mellett" - mondta támogatóikról a pártelnök. Majd megköszönte képviselőtársainak, hogy "a presszió ellenére" kiálltak a párt mellett.

Dávid szerint a hitelesség és az elvszerűség a legfontosabb tőkéje a politikának. "Ígérem, mindazok, akik ránk szavaztak, nem fognak csalódni. Maradunk e két érték alapján." Az MDF elnöke kijelentette, hogy komoly terveik vannak: minél nagyobb részt szeretnének vállalni a jobboldalból.

"Magyarország ma egy választás után van. Nagyarányú átrendeződés előtt áll a jobboldal. Tetszik, nem tetszik, a célok és módszerek újragondolása van napirenden - mondta Dávid Ibolya, majd hozzátette: Nem kizárt, hogy földindulásszerű változások lesznek a jobboldalon."

Az MDF nem haszonélvezője a változásoknak, hanem elindítója, érvelt a pártelnök, aki szerint azzal, hogy bejutottak a parlamentbe, a választók az elvszerű politizálást pártolták.

A nagyobbik ellenzéki párt választási eredményéről azt mondta, nem azzal vesztett a Fidesz, hogy bűnbakot akart csinálni: "Évekkel ezelőtt vesztett, mikor árulókra épített, és rájuk épített egy politikát." Dávid szerint önző hatalmi centrumot épített a Fidesz, és meghirdette a jobboldali egypártrendszert. Az MDF elnöke úgy fogalmazott, bűn volt erőszakosan egyszínűsíteni a jobboldalt.

A következő négy évről azt mondta, programjukhoz hűen konstruktív, de kritikus ellenzék lesznek.

15%

Dan Brown Eredet

3990 Ft
3392 Ft
15%

Spiró György Kőbéka

3499 Ft
2975 Ft