Etelka, Aletta
-5 °C
0 °C

Dávid: A polgári körök nem akciócsoportok

2002.06.08. 17:01
Nem ért egyet Orbán Viktor a pártok visszaszorulásáról adott nyilatkozatával Dávid Ibolya, az MDF elnöke. Véleménye szerint a polgári körök nem akciócsoportok, és egy működő társadalomban nem szabad kísérletezni az emberek demokráciába vetett hitével.
Lehet, hogy érdekes gondolati kísérlet az, miként fognak háttérbe szorulni a pártok és a hagyományos parlamenti tevékenység, azonban ez nagyon hosszú folyamat, amit mesterségesen felgyorsítani kockázatos - nyilatkozta Dávid Ibolya az MTI-nek.

Mire gondolt Orbán Viktor?

Nehéz magyarázatot találni, mire gondolt Orbán Viktor, amikor arról beszélt, hogy a választási vereség nyilvánvalóvá tette a jobboldalnak, hogy már nem pártokban kell gondolkodni - nyilatkozta Dávid. A volt miniszterelnök pénteken a polgári körök Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei fórumán többek között azt mondta: nagyon bízik abban, hogy az önkormányzati választásokon egyre több ember számára válik világossá, hogy a pártok ugyan fontosak, de már elveszítették korábbi jelentőségüket.

Uniópárt vagy pártunió

Most már kevésbé fontos, hogy ki a fideszes, ki az MDF-es, kereszténydemokrata, vagy kisgazda, ennek a világnak vége - jelentette ki a volt miniszterelnök. Dávid szerint a jobboldali pártok erejüket megsokszorozva példás kampányt folytattak. Véleménye szerint Orbán nyilatkozatából nem tudni, hogy "uniópártot, vagy még eldöntendő pártuniót kíván-e a civil szervezet éléről létrehozni".

A polgári kör nem akciócsoport

A polgári körök, melyekben a nemzeti és a konzervatív érték érvényesül, nem akciócsoportok - jelentette ki Dávid Ibolya, hozzátéve, hogy egy működő társadalom nyugalmával, az emberek demokráciába vetett bizalmával kísérletezni veszélyekkel jár. Az MDF elnöke hangsúlyozta, hogy a polgári értékek iránt felelősséget érzőknek van idejük, s van erejük, és van mire összefogniuk. Számomra a demokrácia nem az egyet gondolni, és az egyszerre lépni elvére, hanem az együttgondolkodásra és az együttmunkálkodásra épül - jelentette ki Dávid Ibolya.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!