Vince, Artúr
-7 °C
1 °C

Névtelen támogató akciózik Dávid Ibolya érdekében

2005.05.12. 14:29
Egy Budapesten postázott, feladó nélküli levélben támogatják állítólagos erdélyi magyarok Dávid Ibolya köztársasági elnöki jelölését. Az MDF elnökét egy közel kétszázas lista aláírói javasolják államelnöknek, az MDF-ben azonban nem tudnak arról, hogy bárki mozgalmat indított volna Dávid mellett.

Egy feladó nélküli levél állítása szerint aláírásgyűjtés kezdődött a köztársaságielnök-jelölés ügyében. Az MSZP-kongresszus Szili Katalint, a Fidesz által kezdeményezett szimpátiaszavazás valószínűleg Mádl Ferencet, az állítólagos határon túli mozgalom pedig Dávid Ibolyát jelölné a posztra.

A legnépszerűbb

A Budapesten postázott levélben szétküldött aláíróíveken közel kétszáz erdélyi, névvel, lakcímmel, aláírással állítólag azt kéri, hogy legyen az MDF elnöke az államfő-jelölt. A fejléc tanúsága szerint a főként székelyudvarhelyi, bágyi lakosok azért látták el kézjegyükkel az ívet, mert azt szeretnék, hogy "dr. Dávid Ibolya - évek óta Magyarország legnépszerűbb és a határon túliak által is tisztelt politikusa - legyen a magyar nemzet köztársaságielnök-jelöltje".

Sajtólistáról

A borítékon és az egysoros kísérő oldalon és az aláíróíveken nincs utalás arra, hogy ki, vagy mely szervezet indította az újabb támogató akciót. A boríték tanúsága szerint a titokzatos támogató azonban számítógépes nyomtatású címmatrica gyártására alkalmas, sajtólistával felszerelt irodából küldte szét a személyes adatokat tartalmazó listákat. Az Index érdeklődésére az MDF országos sajtótitkárságán azt mondták, hogy nincs tudomásuk arról, hogy bárki is Dávid Ibolya jelölését kezdeményezte volna.