Ödön
1 °C
11 °C

Dávid Ibolya nyilatkozata az MTI-nek a szocpol-ügyről

2002.02.03. 12:37
Sem ezzel a bírósági eljárással, sem más konkrét folyamatban lévő üggyel az igazságszolgáltatás szakaszában nem foglalkozom, mert sem igazságügy-miniszterként, sem országgyűlési képviselőként nem tehetem. Dávid Ibolya igazságügy-miniszter, az MDF elnöke, az MTI érdeklődésére nyilatkozott vasárnap annak kapcsán, hogy az Index értesülései szerint felvetődött a neve az 1990-es évek közepe óta tartó, és a Somogy Megyei Bíróságon a napokban befejeződött úgynevezett tamási tetőtér-beépítési üggyel összefüggésben.

"1990. augusztus-szeptembere óta semmilyen ügyvédi tevékenységet nem folytatok, egyetlen ügyvédi ügyem sem volt" - jelentette ki Dávid Ibolya. Hozzátette: morálisan nem tartotta összeegyeztethetőnek a két hivatást, a képviselőséget és az ügyvédséget. "Tizenkét éve tamási és környéke országgyűlési képviselője vagyok, a választókerületem is ismer, mindig készségesen állok emberek és ügyek mellé, amiben el tudok járni, amiben illetékes vagyok" - mondta Dávid Ibolya. Hangsúlyozta: soha nem élt törvénytelen eszközökkel.

Szólt arról is, hogy az egyes konkrét tényállásokat - több száz ilyen ügy van - nem ismeri, annyit tud mondani, aki úgy érzi, hogy vele méltánytalanság történt, forduljon a Legfelsőbb Bírósághoz felülvizsgálati kérelemmel. "A törvényesség keretein belül mindent megteszek választóim érdekében, ezt tettem eddig és ezt teszem a jövőben is" - közölte Dávid Ibolya.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?