Pályázó dobhatta kukába a 4-es metró terveit

2008.07.14. 17:20
A DBR Metró Projektigazgatóság közleménye szerint nem a BKV-tól származik a 4-es metróról szóló dokumentumcsomag, amelyet egy balatonszárszói kukában találtak meg.

A hétfőn megtalált, feltételezhetően a 4-es metró építésével összefüggő dokumentáció nem a BKV Zrt-től, illetve nem a DBR Metró Projekt Igazgatóságról került ki, hiszen mind a Közlekedési Társaság, mind az Igazgatóság rendelkezik Iratkezelési Szabályzattal, amelynek megfelelően járt el és jár el a jövőben is, áll a társaságnak az Indexhez eljuttatott közleményében.

Az iratok feltehetően valamelyik - az Európai Unió Hivatalos Lapjában 2006. december 30-án, a Közbeszerzési Értesítőben 2007. január 3-án megjelent tenderen indult - ajánlattevőtől kerülhettek a szelektív szemétgyűjtőbe. A DBR azonnali vizsgálatot rendelt el, és minden további szükséges intézkedést megtesz az ügyben.

Hári László, Teleki polgármesterének bejelentése szerint a megtalált dokumentumok a 4-es metró I. szakaszának 07-es számú, az állomások belső beépítésére kiírt tenderének iratai lehetnek. Arról, hogy ebben a pályázatban résztvevők hogyan kezelték a részükre átadott iratokat, az Igazgatóságnak nincsen információja.

A közlemény szerint a bejelentés nyomán a BKV Zrt. DBR Metró Projekt Igazgatósága azonnal vizsgálatot indított, melynek során minden szükséges intézkedést meg fog tenni. A vizsgálat eredményéről a későbbiekben adnak tájékoztatást.