Géza
-11 °C
-4 °C

Horogkeresztek a debreceni szobrokon

2005.03.15. 17:46
Ismeretlenek horogkereszteket festettek az ünnepre virradóra több debreceni szoborra, valamint a Református Kollégium falára. A város polgármestere szerint "ma Magyarország ilyen morális állapotban van". Gusztos Péter SZDSZ-es képviselőt néhányan rózsaszín Dávid-csillaggal és Talmud-apokriffel fogadták Szigethalmon.
Horogkereszteket festettek több debreceni szoborra, emléktáblákat rongáltak meg a nemzeti ünnepre virradóan, közölte a rendőrség az MTI-vel kedden. A város polgármestere március 15-i ünnepi beszédében úgy fogalmazott: Debrecent példátlan provokáció érte.

Rózsaszín Dávid-csillag Szigethalmon
Gusztos Péter, az SZDSZ ügyvivője Szigethalmon mondott beszédet a március 15-ei nemzeti ünnep alkalmából. A politikus beszéde alatt néhányan transzparensekkel jelentek meg, amire rózsaszín Dávid-csillag volt mázolva, illetve a következő szöveget írták rá: "Talmud: Rontsd meg az ifjúságot és tied az országa?" A demonstrálók nyilván az SZDSZ-nek a drogok liberalizációját támogató kampánya ellen tiltakoztak.
Március 15-re virradóan ismeretlen tettesek horogkereszteket festettek a debreceni Petőfi-szobor talapzatára, a Kálvin téri Kölcsey-szoborra, a Bem téri Országzászló talapzatára és festékkel öntötték le Nagysándor József 1848-49-es honvédtábornok emléktábláját a hadkiegészítő-parancsnokság falán, mondta a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletvezetője.

A Debreceni Városi Rendőrkapitányság önkényuralmi jelkép közszemlére tétele, illetve rongálás miatt indított nyomozást az ügyben, tette hozzá Bakó László rendőr alezredes. Kósa Lajos, Debrecen polgármestere a Kossuth-szobornál tartott március 15-i ünnepségen tartott beszédében kitért az esetre, mondván: "Debrecent olyan provokáció érte, amire még nem volt példa".

A polgármester bejelentése szerint a debreceni Református Kollégium falára is horogkereszteket rajzoltak ismeretlenek. "Ma Magyarország ilyen morális állapotban van" - fűzte hozzá a történtek kapcsán Kósa Lajos.

15%

Dan Brown Eredet

3990 Ft
3392 Ft
15%

Roger Moore Viszlát...

3200 Ft
2720 Ft