Judit
2 °C
7 °C

Defend-ügy: gyanúsított lett két magánnyomozó és egy APEH-vezető

2002.11.09. 14:23
Gyanúsítottként hallgatták ki az APEH egyik főosztályvezetőjét és a Defend Kft. két magánnyomozóját az ORFK Szervezett Bűnözés Elleni Igazgatóságán - értesült a Magyar Hírlap. Mindhármukat a Defend jogszerűtlennek vélt tiktos adatgyűjtése kapcsán, különleges személyi adatokkal való visszaélés alapos gyanúja miatt vonták eljárás alá.
Miután a Magyar Fejlesztési Bank új menedzsmentje tudomást szerzett arról, hogy a pénzintézet korábbi vezetése megbízást adott a Defendnek több ügyfelük - például a Magyar Hírlap egyik újságírójának - biztonsági megfigyelésére, június közepén feljelentést tett.

Gyanúsított lesz két rendőr is?

A négy hónapja megindított nyomozás során több mint 70 olyan személyt hallgattak a nyomozók, akik szerepeltek a titokban megfigyeltek listáján. A nyomozás adatai szerint az APEH-vezető a Földi László egykori hírszerző tiszt által korábban vezetett vállalkozás munkatársainak kérésére adott ki bizalmas adatokat. Információk szerint a Defend - amely az Orbán-kormány idején kis őrző-védő kft.-ből a legnagyobb állami vállalatok partnere lett - által megbízott magánnyomozók más jogszerűtlen módon is igyekeztek a kívánt adatokat beszerezni.

A Magyar Hírlap információi szerint ennek következményeként rövidesen gyanúsítottként idéznek be két hivatásos rendőrt is a Fővárosi Ügyészségi Nyomozó Hivatalba. Az ügyészség adatai szerint a két tiszthelyettes baráti alapon adott ki információkat a Defend nyomozóinak.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?