Szilvia
5 °C
16 °C

Elkelhet a Defend

2002.02.02. 13:37
A Magyra Hírlap értesülési szerint négy meghatározó biztonsági céget akar megvenni egy befektetési társaság. A kiszemeltek között ott van állítólag a Defend Security Kft. is. Egyes biztonsági szakértők úgy vélik: a tranzakció egyik célja lehet, hogy a következő kormányzati ciklusban is biztosítsák a Földi László vezette vállalkozás biztonságos működését.
A lap információi szerint az egyik hazai befektetési társaság - vélhetően amerikai banki forrásokból - négy meghatározó céget kíván felvásárolni. A vállalkozások között van állítólag az In-Kal Security és a Defend is. Biztonsági szakértők szerint meglepő vásárlásról van szó, hiszen pénzügyi befektetők nem nagyon érdeklődnek őrzés-védelemmel foglalkozó cégek iránt, ez a tevékenység ugyanis nem tartozik a gazdaságilag túl jól jövedelmező vállalkozások közé.

A többi csak "töltelék"

A Magyar Hírlap úgy tudja: a tranzakció elsősorban a Defend megvásárlására irányulhat, a többi cég csak "töltelék". Egyes biztonsági szakértők úgy hiszik, csupán azért veszik meg a másik három vállalkozást, nehogy valamilyen egyértelmű szándék rajzolódjon ki az ügylet mögött. A tranzakciónak több célja is lehet. Az egyik például, hogy a következő kormányzati ciklusban is biztosítsák a Földi László vezette vállalkozás biztonságos működését, hiszen nem lehet garantálni, hogy a választásokat a mostani kormánykoalíció nyeri meg.

Piaci hírek szerint nem lehet ugyanakkor azt sem kizárni, hogy így akarják elejét venni annak, hogy egy új kormány esetleg (büntető)ügyet kezdeményezzen a cég vagy a Magyar Posta ellen, mert az utóbbi több százmillió forintot fektetett a Defendbe.

5-6 milliárdos árbevétel

A biztonsági piacon az egyik legértékesebb cég a Földi László vezette vállalkozás, amely az elmúlt esztendőben 5-6 milliárd forintos árbevételt ért el. Jelenleg a 100 milliárd forintra becsült pénzforgalmi piac mintegy felét az öt legjelentősebb hazai biztonsági őrző-védő cég uralja.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?