Lázár, Olimpia
-6 °C
-1 °C

A Defend 500 millió forintot "vett le" a továbbadott megbízásokból

2002.11.16. 11:47
Egy magyar és egy harkovi hajléktalanhoz került március végén a First VIP Security Kft., amely csaknem egymilliárdos alvállalkozói feladatot kapott az autópálya-építésnél a Nemzeti Autópálya Rt., illetőleg a Vegyépszer megbízásaiból. A Magyar Hírlap információ szerint mára fantomizált társaság a feladatokat a Defend Kft. alvállalkozójaként kapta - az elsőt 2000 decemberében, az utolsót ez év januárjában.
A Nemzeti Autópálya Rt. a Defend Kft.-t bízta meg öt szerződésben mintegy 1,4 milliárd forintért talajvizsgálati és lőszer-mentesítési munkálatokkal. Az őrző-védő cég félmilliárdot levéve az állami megbízásból alvállalkozónak adta tovább a megrendeléseket. A Magyar Hírlap szerint a 877 millió forintot érő munkára kiszemelt cég, a First VIP Security Kft. újabb alvállalkozókat keresett a munkák elvégzésére, korábbi alapító-tulajdonosa pedig a Defend cégügyeiben is eljárt.

Az autópálya fantomja

A First VIP a cégbírósági adatok szerint mára fantomizálódott. Fergeteges gyorsasággal, hiszen a cég utolsó autópálya-talajvizsgálatra és lőszermentesítésre szóló szerződéses megbízását ez év januárjában kapta - ekkor adott át ugyanis utoljára az NA Rt.-től kapott feladatot a Defend Kft. a First VIP Kft.-nek -, a korlátolt felelősségű társaság azonban már március 29-én két "új tulajdonosnál" kötött ki.

Egy VIP Harkovból

Az egyiket, a hazai cégtulajdonost tíz éve nem látta a családja - elmondásuk szerint a férfi minden valószínűség szerint régóta hajléktalan. Amúgy soha sem lakott azon a címen, ahol a cégbejegyzésben szerepel. Fedorov Vologyimir, a harkovi címen feltüntetett másik új tulajdonos a jelek szerint hasonló "cipőben jár", telefon nevén nem szerepel, így nem elérhető, s hazai kézbesítési megbízottja pedig a már említett magyarországi hajléktalan tulajdonostársa.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!