Gertrúd, Patrik
4 °C
4 °C

Nyomozás indulhat a Defend-ügyben

2001.12.29. 10:21
Nyomozás indulhat január első napjaiban a Defend Kft. és a Magyar Posta Rt. által megkötött szerződések ügyében hűtlen kezelés gyanúja miatt - adta hírül a Magyar Hírlap.
November végén Juhász Ferenc és Molnár Gyula (MSZP) azért tett feljelentésta rendőrségen, mivel a rendelkezésükre álló dokumentumok alapján úgy tűnt: előnytelenek voltak a Posta számára a Defenddel kötött szerződések, és így félmilliárd forint vagyoni hátrányt okoztak az állami cégnek. A Posta ugyanis tagi kölcsön címén fizetett ki százmilliókat a Defendnek. Mint ismeretes, a Magyar Posta korábban többségi tulajdont szerzett a Nyírfa-, majd a megfigyelési botrányban főszerepet játszó volt hírszerzőtiszt, Földi László cégében, a Defendben.

Két feljelentéskiegészítés után, várhatóan január első napjaiban indítja meg a nyomozást a BRFK a Magyar Posta és a Defend Kft. között megkötött szerződések ügyében - értesült a Magyar Hírlap. A lap úgy tudja: a rendőröknek nem sikerült ugyan olyan bizonyítékot szerezniük, amelyek egyértelműen igazolták volna a bűncselekmény alapos gyanúját, ám a meghosszabbított határidő lejárta után csak nyomozás elrendelése esetén van lehetőség a szerződések részleteinek tisztázására. Egyelőre hűtlen kezelés alapos gyanúja miatt, ismeretlen tettes ellen indul eljárás.

Az ügy nem elhanyagolható mellékszála, hogy a Magyar Posta Rt. vezetői hazugságvizsgáló berendezés alkalmazásával próbálták kideríteni, miként jutottak el a különböző, Defend Kft.-vel kapcsolatos dokumentumok a szocialistákhoz és a sajtóhoz. A tiltakozások hatására leállított hazugságvizsgálat nem járt sikerrel.