József, Bánk
-6 °C
0 °C

Reggelig Kelenföldig jártak a Délibe tartó vonatok

2006.04.07. 21:41
Egy szerelvény utolsó kocsija kisiklott a Déliben péntek este, de szombat reggelre elszállították. Ugyanakkor a Nyugatiban bombariadó okozott késéseket.

Az Index információ szerint az egész Déli pályaudvar forgalma megbénult egy baleset miatt pénteken este fél nyolckor. Egy dunaújvárosi gyorsvonat hatodik, utolsó kocsija siklott ki a legkülső vágányon, amikor a szerelvény a Déli felé haladt. A baleset a váltóknál (az egyik úgynevezett váltókörzetnél) történt a pályaudvar előtt. Nem zárható ki, hogy aláváltás történt. Ez azt jelenti, hogy akkor váltják a berendezést, amikor még nem az egész vonat haladt rajta át. A kocsi leszakadt a szerelvény többi részéről, keresztbe fordult.

Úgy tudjuk, a 4001-es számú vonatról volt szó, amely a menetrend szerint este 6 után 10 perccel indult Dunaújvárosból és 19 óra 28 perckor érkezett a Délibe. A baleset 19:35-kor történt.

A kocsi megrongálta a bejárati jelzőt, így az egész pályaudvar megbénult. A Déli pályaudvarról a vonatok fél tíz körül indultak el egy vágányon, az érkező vonatok csak Kelenföldig közlekedtek. Az éjszakai órákban azonban eltávolították a kisiklott személyvagont, így a szombat reggel 5 órától helyreállt a forgalom. Helyreállították a váltóberendezéseket és a biztosító berendezést is, így a Déli pályaudvar már tud fogadni és indítani vonatokat.

Ugyanakkor a Westend City Centerben bombariadó volt pénteken 19:55 és 20:30 között, emiatt a Nyugati pályaudvar első kilenc vágányát lezárták. A többi vágányon ezért torlódtak a szerelvények, késések voltak.