Benedek
-5 °C
5 °C

Demeter nem osztja meg információit MIÉP-es apjával

2001.05.21. 18:11
Demeter Ervin titokügyi tárca vezetője szerint nem veszélyezteti miniszteri bársonyszékét az, hogy édesapja a 2002-es országgyűlési választásokon MIÉP-es színekben kíván indulni Csepel egyik körzetében. A miniszterre ezért nem neheztelnek sem a kormánytagok, sem pedig a fideszes politikusok.
Demeter Ervin
A MIÉP képviselőjelöltjeként indul a jövő évi országgyűlési képviselő-választásokon Csepel egyik körzetében Hajdú Demeter Dénes, a titokminiszter, Demeter Ervin édesapja. Hajdú Demeter Dénes neve tavaly decemberben egy, a Magyar Hírlap ellen indított helyreigazítási per révén vált szélesebb körben ismertté. A lap egy cikkében Keller László szocialista képviselő parlamenti hozzászólásából idézte azt a passzust, amely szerint Demeter Dénes a hungarista mozgalom résztvevője. Szemenyei Kiss Tamás, a hungarista mozgalom magyarországi hírszolgálatának egykori vezetője a bíróság előtt tanúsította, hogy 1994-98 között szoros kapcsolatba került Demeter Dénessel, aki rendszeresen érdeklődött a mozgalom rendezvényei iránt, és részt is vett azokon.

Demeter nem közöl bizalmas információkat az apjával

A titokügyi tárca vezetője lapunknak úgy reagált: nem tartja összeegyeztethetetlennek miniszteri posztját édesapja politikai karrierjével, a fontos információkat pedig nem osztja meg rokonaival. Demeter emellett azt is kijelentette, hogy nem kapott visszajelzést sem a kormány tagjaitól, sem pedig fideszes politikusoktól édesapja tevékenysége miatt.

Hajdú Demeter Dénes mobiltelefonján, megkeresésünkre egy nevét titokban tartó idősebb férfi közölte: a titokminiszter édesapja nincsen otthon. Ezután kérdés nélkül közölte, hogy az a feltételezés, miszerint Demeter Dénes MIÉP-es képviselő-jelöltsége veszélyeztetné fia miniszterségét, olyan ostobaság, amihez fogható nincsen. "Demeter Dénes a magyar igazságot és életet képviseli, amely nem jelent szélsőjobboldaliságot, valamint nem veszélyes az országra. A magyar igazságot és életet csupán az olyanok veszélyeztetik, mint maga és a magához hasonlók"- közölte, majd letette a telefont.