Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Demszky lemond képviselői mandátumáról

2002.05.07. 18:53
Hamarosan lemond Demszky Gábor főpolgármester az SZDSZ budapesti listáján szerzett képviselői mandátumáról. Véleménye szerint hosszabb távon nem egyeztethető össze a főpolgármesterség és a képviselőség, mivel mind a két feladat teljes embert kíván.
- Valóban fontolóra veszem, hogy az új parlament munkájának megindulása és az új kormány hivatalba lépése után lemondok az SZDSZ budapesti listavezetőjeként szerzett képviselői mandátumomról - e szavakkal erősítette meg Demszky Gábor kedden az MTI értesüléseit közleményében.

A főpolgármester rámutat: hosszabb távon nem egyeztethető össze a főpolgármesterség és a képviselőség, mivel mind a két feladat teljes embert kíván. - Eredetileg azt terveztem, hogy - akárcsak négy, illetve nyolc évvel ezelőtt - az őszi önkormányzati választásokig idén is képviselő maradok - tette hozzá.

Demszky Gábor megfogalmazása szerint a szűk kormánytöbbség miatt a képviselőség nagyon sok időt venne igénybe, Budapest első embere viszont a főpolgármesteri munkáját tartja elsődlegesnek. A képviselő a parlamenti frakciójával még egyeztetést folytat a kérdésről.