Fábián, Sebestyén
-2 °C
0 °C

Demszky lemond képviselői mandátumáról

2002.05.07. 18:53
Hamarosan lemond Demszky Gábor főpolgármester az SZDSZ budapesti listáján szerzett képviselői mandátumáról. Véleménye szerint hosszabb távon nem egyeztethető össze a főpolgármesterség és a képviselőség, mivel mind a két feladat teljes embert kíván.
- Valóban fontolóra veszem, hogy az új parlament munkájának megindulása és az új kormány hivatalba lépése után lemondok az SZDSZ budapesti listavezetőjeként szerzett képviselői mandátumomról - e szavakkal erősítette meg Demszky Gábor kedden az MTI értesüléseit közleményében.

A főpolgármester rámutat: hosszabb távon nem egyeztethető össze a főpolgármesterség és a képviselőség, mivel mind a két feladat teljes embert kíván. - Eredetileg azt terveztem, hogy - akárcsak négy, illetve nyolc évvel ezelőtt - az őszi önkormányzati választásokig idén is képviselő maradok - tette hozzá.

Demszky Gábor megfogalmazása szerint a szűk kormánytöbbség miatt a képviselőség nagyon sok időt venne igénybe, Budapest első embere viszont a főpolgármesteri munkáját tartja elsődlegesnek. A képviselő a parlamenti frakciójával még egyeztetést folytat a kérdésről.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!