Lázár, Olimpia
-6 °C
-3 °C

Demszky alatt több lett az asztmás pénzhamisító

2002.09.30. 13:13
A Főpolgármesteri Hivatal az elmúlt években elmulasztotta megszerezni a www.fopolgarmester.hu domain nevet, és ez hiba volt. A Fidelitas a hivatalos Demszky-oldalhoz hasonló designnal most egy anti-Demszky oldalt indított a cím alatt, amely Rogán Antal szerint leleplezi a városvezető tizenkét éves ténykedését. Az ellenzéki politikus különösen azt kifogásolja, hogy a Demszky Gábor "elmenekült" a fővárosból és a nem is ott fizet adót.
Az európai fővárosok vezetői között példátlan, hogy Demszky Gábor úgy vet ki adót a magyar főváros lakóira, hogy maga nem fizeti azt - állítja Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezető-helyettese, és a Fidelitas budapesti elnöke. Rogán szerint a főpolgármester már évekkel ezelőtt elmenekült Budapestről.

A várostáblán kívül

A Fidelitas által indított internetes oldalon Demszky saját online reklámjának parafrázisaként zenésítette meg a főpolgármester távozását Budapestről. A spotban moped helyett hivatali autó viszi a főpolgármestert a Budapest-táblán túlra a Budakeszi kacsalábon forgó villába. Mint ismeretes, Demszky az 1990-es évek első felében költözött a Budapest határán lévő Budakeszire vezető út mellé. Az intro után az eredeti honlappal ellentétben egy savanyú képet vágó Demszky Gábor fotója fogadja a látogatót, a kép mellett pedig feltűnnek a "szomorú jövő" jelszavai: több bevásárló központ, kevesebb fa, romló tömegközlekedés.

Demszky alatt több lett az asztmás és a pénzhamisító

Az internetes oldal szerint Demszky életrajzából is azt érdemes tudni, hogy nem Budapesten adózik, "luxusvillában él a fővároson kívül, eközben 300 000 kilométert utazott a budapestiek pénzén". A honlap azt állítja: a jelenlegi főpolgármester három ciklusa alatt erősen romlott a helyzet a közlekedés terén: nincs parkolóhely és a BKV támogatása a város teljes büdzséjéhez képest a felére csökkent 1990 óta, valamint 70 ezerrel csökkent a járatok férőhelye.

Az ellenzéki adatgyűjtemény szerint a fővárosi kosz, a szennyezett levegő és a bűnözés is Demszky számlájára írandó. A felsorolás szerint "1990-hez képest 2,5-szer több asztmás, 2-szer több tüdőrákos van a városban", valamint "100%-kal több pénzhamisító (1995: 250, 2000: 551)", és szintén megduplázódott a gyilkosságok száma (1990: 31, 1998: 59).

Rogán összeállítások

Rogán Antal és csapata egyébként az áprilisi országgyűlési választások előtt is előrukkolt egy gyűjteménnyel. A Fidelitas alelnöke Régi idők szocija címmel mutatott be egy kisfilmet. A Szindbád moziban bemutatott összeállításban Medgyessy Péter mellett Horn Gyula, Kádár János, Grósz Károly, Németh Miklós és Csehák Judit is feltűnt.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!