Konrád, Tivadar
9 °C
23 °C

Testőrök védik Demszkyt

2006.11.16. 13:41
Testőrök követik mindenhova Budapest főpolgármesterét, aki a sorozatos fenyegetések miatt egyezett bele, hogy profik védjék. A védelem eddig másfél millióba került.

Demszky Gábornak az elmúlt 16 évben nem volt testőre, de most, a sokadig fenyegetés hatására beleegyezett, hogy a nyilvános szerepléseit egy biztonsági szolgálat szakemberei biztosítsák, tudta meg az Index a Városháza sajtóirodájától.

"A főjegyző javaslatára magasabb szintű biztonsági intézkedéseket vezettek be a hivatalban, és azóta a főpolgármester nyilvános szerepléseit is biztosítják, Demszky Gábort szeptember óta kísérik az Elit Védelem Kft. biztonsági szakemberei" - mondta az Index érdeklődésére Czuk Dorottya sajtófőnök.

A szolgáltatásért a Fővárosi Gazdasági és Ellátási Szolgálat eddig másfél millió forintot fizetett. Úgy tudjuk, Demszkre október 23-án a rákoskeresztúri temetőben árpádsávos zászlóba öltözött aktivisták támadtak, és fizikailag bántalmazni akarták, de a testőrök közbeléptek.

Czuk Dorottya emlékeztett rá, hogy a szeptember 18-t követő Kossuth téri demonstrációkon a tüntetők bejelentették, hogy a következő célpontjuk a Városháza lesz, illetve Demszky Gábor is fenyegetéseket kapott. Igaz ugyan, hogy szeptemberben nem volt atrocitás, de ismeretes, hogy október 23-án a randalírozók tönkretették a Városháza parkot.

Azóta a Városháza épületét megerősítetten védik. A korábbi szokástól eltérően a Városházára a korábbi hat helyett csak három kapun lehet ki és bejárni, illetve az elmúlt időszakban a főpolgármester irodája előtt is biztonsági őr teljesített szolgálatot.

A Városháza a fokozott biztonsági intézkedéseket ideiglenesnek tekinti, azok visszavonásig érvényesek, mondta Czuk Dorottya.