Erzsébet
1 °C
4 °C

Nem találják Deutsch Tamás alperesét

2003.09.25. 11:11
Tanúk meghallgatásával folytatódott tegnap a csepeli bíróságon a Deutsch Tamás volt ifjúsági és sportminiszter által, jó hírneve megsértésért indított polgári per - írja a Népszabadság. 2002 februárjában egy váci fiatalember közjegyző előtt állította: azért tett gazdasági büntetőügyekben hamis terhelő vallomást Keserű Sándor vállalkozó ellen, mert erre Deutsch Tamás, Ács József és Polgár László vállalkozók, továbbá Varga Tamás, a Fidesz egykori gazdasági tanácsadója utasította.
Cserni Csaba lapokhoz is eljutott nyilatkozata nagy vihart kavart nem sokkal a parlamenti választások előtt, mivel a fent említetteket - köztük a volt minisztert is - különböző áfa- valamint más gazdasági csalásokkal hozta kapcsolatba.

Deutsch Tamás szerint Cserni állításai miatt népszerűsége csökkent, és nem kizárt, hogy ennek is része lehetett a Fidesz választási kudarcában. Azt kérte, hogy kötelezzék Csernit nyilvános elégtétel adására és 750 ezer forint kártérítésre. Deutsch egyébként a választási kampány idején Áder János és Pokorni Zoltán társaságában tartott sajtótájékoztatón perrel fenyegetett meg minden sajtóorgánumot, amely nyilvánosságra hozza az iratot.

A Népszabadság szerint Chikán Csaba, a vitatott nyilatkozatot elkészítő közjegyző arról számolt be a tárgyaláson, hogy Cserni nagyon izgatott volt, amikor nála járt, azt állította, hogy üldözik, veszélyben az élete. A közjegyző úgy emlékszik, figyelmeztette ügyfelét arra, ha a nyilatkozata nem felel meg a valóságnak, akkor a hamis vád, illetve a hatóság megtévesztésének alapos gyanúja is felmerülhet ellene. A fiatalember azonban kitartott amellett, hogy igazat mond.

Keserű Sándor a napilap beszámolója szerint azt vallotta tegnap: egy alkalommal szemtanúja volt annak, hogy Cserni egy étteremben találkozott Deutsch Tamással és még további három, számára ismeretlen személlyel, akik közül - Keserű állítása szerint - nem kizárt, hogy az egyik Varga Tamás volt. Keserű, aki Csernivel együtt jelenleg több megye bíróságán vádlottként szerepel gazdasági büntetőügyekben, úgy emlékszik, a találkozó után meg is említette Cserninek: ha ilyen üzleti partnerei vannak, neki is intézhetne valami jó állami megrendelést.

A Népszabadság cikke szerint Deutsch Tamás személyesen nem jelent meg a bíróság előtt, csak ügyvédje képviselte. Az érintettek közül Polgár László elhalálozott, Ács József külföldön tartózkodik, Varga Tamás pedig ismeretlen helyen. Az alperes, Cserni Csaba meghallgatása maradt hátra, de őt egyelőre nem találja a csepeli bíróság. Cserni Csaba lapokhoz is eljutott nyilatkozata nagy vihart kavart nem sokkal a parlamenti választások előtt, mivel a fent említetteket - köztük a volt minisztert is - különböző áfa- valamint más gazdasági csalásokkal hozta kapcsolatba.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?