Ivó, Milán
EUR 383,45 Ft
USD 365,61 Ft
6 °C
26 °C

Ügyészségi nyomozók vizsgálják a Deutsch-ügyet

2002.03.05. 13:05
A Legfőbb Ügyészség kéthetes gondolkodás után a Központi Ügyészségi Nyomozó Hivatalhoz helyezte a Deutsch-ügy dokumentumainak vizsgálatát. Így a hivatalnak kell eldöntenie, hogy hitelt ad-e a titokzatos, ám közjegyző által hitelesített vallomásnak, amely a sportminisztert különféle cégalapítási ügyekkel hozza kapcsolatba. A papírokat Juszt László juttatta el a Legfőbb Ügyészségre azt követően, hogy Deutsch Tamás már feljelentést tett ismeretlen tettes ellen.
Deutsch Tamás három hete a Fidesz elleni furkósbotkampány részének tulajdonította, hogy egy személyét hírbehozó iratot terjesztenek fénymásolatban.

Hol van Virág elvátrs?

A sportminiszter szerint "az aljas és felháborító eset" kapcsán ki kell deríteni, hogy "ki a rágalmazók mögött álló Virág elvtárs". Jóllehet a miniszter azt állította, hogy újságírókon keresztül jutott el hozzá a dokumentum, a sajtóban addig nem bukkant fel a különféle fantomcégek alapítását taglaló vallomás. Az ismeretlen tartalmú irattal kapcsolatba a miniszter sajtópereket helyezett kilátásba, majd néhány nap múlva ismeretlen tettes ellen levélben tett feljelentést a legfőbb ügyésznél.

Ki mondja meg?

A papírokat végül - a feljelentést követően - Juszt László juttatta el az ügyészségre. Kéthetes vizsgálódást követően a Legfőbb Ügyészség most "átpasszolta" a papírokat Központi Ügyészségi Nyomozó Hivatalnak. Most az ügyészségi nyomozóknak kell eldönteniük, hogy felmerül-e bűncselekmény alapos gyanúja, vagy az ügyben végül megtagadják a nyomozást.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Hírek