Etelka, Aletta
1 °C
5 °C

Kegyvesztett lett Deutsch Tamás?

2003.05.22. 08:49
Nem tartozik immár Orbán Viktor bizalmasainak köréhez Deutsch Tamás, a fővárosi Fidesz-frakció vezetője, a budapesti Fidesz elnöke - írja a Népszabadság. Ennek következménye lehet, hogy ősszel leválthatják posztjairól az egykori ifjúsági- és sportminisztert, aki ezért VII. kerületi elnökké választatta magát.
Ősszel leválthatják a Fidesz fővárosi elnöki és frakcióvezetői posztjáról Deutsch Tamást - írja a Népszabadság. A lap szerint Orbán Viktor bizalma is megrendült a Fidesz egyik alapítójában, aki az előző kormányban az ifjúsági- és sportminiszteri posztot töltötte be.

Deutsch a Fidesz hétvégi kongresszusán semmilyen komolyabb szerepet nem kapott, a VII. kerületben ugyanakkor elnökké választották. Ezt maga a budapesti pártelnök szorgalmazta, így készülve az őszre.

A Népszabadság emlékeztet rá, hogy Deutsch személye, illetve politikája régóta megosztja a Fidesz fővárosi frakcióját. A közelmúltban állítólag súlyos személyi viták kísérték például a budapesti közművállalatok felügyelőbizottsági helyeinek Fideszen belüli elosztását.

Az utódlás kérdése egyelőre nyitott. Szóba kerül a két Fidesz-alelnök, Schmitt Pál és Pokorni Zoltán, valamint Németh Zsolt, Sasvári Szilárd és a XII. kerületi polgármester, Mitnyan György.