Antal, Antónia
3 °C
9 °C

Havi félmillióért béreltek lakást Deutschnak

2002.05.30. 12:34
Egy 251 négyzetméteres házat bérelt garázzsal együtt negyedévente csaknem másfél millió forintért Deutsch Tamás volt ifjúsági és sportminiszter. A politikus jogosultságát a lakásra a Miniszterelnöki Hivatal állapította meg, a számlát azonban a sporttárca rendezte. A bérleti szerződést az új vezetés felmondta, fél évig azonban a szerződés szerint még fizetni kell a bérleti díjat.
Tavaly szeptembertől az ISM által bérelt szolgálati lakásban lakott Deutsch Tamás volt ifjúsági és sportminiszter. A lakásra a jogosultságot a Miniszterelnöki Hivatal állapította meg, a számlát azonban Deutsch minisztériuma rendezte - tudta meg az Index Szabó József Jenőtől, a tárca új sajtófőnökétől. Tájékoztatása szerint Deutsch egy 251 négyzetméteres házban lakott, melyhez garázst is béreltek számára.

Deutsch Tamás Az ISM negyedévente 1 418 923 forintot fizetett a luxuslakásért, szintén háromhavonta kellett a garázsbérletért 36 234 forintot fizetni. A bérleti szerződést a tárca új vezetője haladéktalanul felbontotta, ennek ellenére még fél évig csaknem hárommillió forintot kell kifizetni, mert féléves felmondással bontható csak fel a szerződés. Szabó József Jenő azt valószinűsítette, hogy erre az időre üresen marad Deutsch eddigi bérleménye, mert a volt miniszternek már nem jár a lakás, az ISM új tárcavezetői pedig nem kívánnak beköltözni szolgálati lakásokba.

A Fidesz sajtóosztálya nem tudta megmondani, reagálnak-e egyáltalán bármit az ügyre, Deutsch Tamás pedig csak délután lesz elérhető.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!