Vendel
7 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Havi félmillióért béreltek lakást Deutschnak

2002.05.30. 12:34
Egy 251 négyzetméteres házat bérelt garázzsal együtt negyedévente csaknem másfél millió forintért Deutsch Tamás volt ifjúsági és sportminiszter. A politikus jogosultságát a lakásra a Miniszterelnöki Hivatal állapította meg, a számlát azonban a sporttárca rendezte. A bérleti szerződést az új vezetés felmondta, fél évig azonban a szerződés szerint még fizetni kell a bérleti díjat.
Tavaly szeptembertől az ISM által bérelt szolgálati lakásban lakott Deutsch Tamás volt ifjúsági és sportminiszter. A lakásra a jogosultságot a Miniszterelnöki Hivatal állapította meg, a számlát azonban Deutsch minisztériuma rendezte - tudta meg az Index Szabó József Jenőtől, a tárca új sajtófőnökétől. Tájékoztatása szerint Deutsch egy 251 négyzetméteres házban lakott, melyhez garázst is béreltek számára.

Deutsch Tamás Az ISM negyedévente 1 418 923 forintot fizetett a luxuslakásért, szintén háromhavonta kellett a garázsbérletért 36 234 forintot fizetni. A bérleti szerződést a tárca új vezetője haladéktalanul felbontotta, ennek ellenére még fél évig csaknem hárommillió forintot kell kifizetni, mert féléves felmondással bontható csak fel a szerződés. Szabó József Jenő azt valószinűsítette, hogy erre az időre üresen marad Deutsch eddigi bérleménye, mert a volt miniszternek már nem jár a lakás, az ISM új tárcavezetői pedig nem kívánnak beköltözni szolgálati lakásokba.

A Fidesz sajtóosztálya nem tudta megmondani, reagálnak-e egyáltalán bármit az ügyre, Deutsch Tamás pedig csak délután lesz elérhető.