Piroska
3 °C
3 °C

Dévényi megköveti az internetezőket

2002.06.28. 16:17
Dévényi Tibor pénteken kiadott nyilatkozatában azt állítja, hogy szavait félreértették, ugyanis ő nem az egész internetes társadalmat becsmérelte. Azokat tartja sunyi, simlis alakoknak, akik internetes fórumokban név nélküli gyalázkodó megjegyzéseket tesznek. Mint fogalmazott, a kritikát elviseli, de a trágárságot nem.
A közlemény

"A különböző sajtóorgánumokban megjelent nyilatkozatomat az internetről pontosítani kívánom és egyben megkövetem az internetes társadalmat, ha azt félreértették, hiszen ez nekem is fontos eszközöm.

Előzmények
Az ismert lemezlovast, Dévényi Tibort nemrégiben arra kérte fel Jánosi György ifjúsági és sportminiszter, hogy legyen tanácsadója a gyerekekkel kapcsolatos ügyekben.

A bejelentés meglehetősen nagy vihart kavart, de Dévényi - egy korábbi állítása szerint - nem igazán hallott a kinevezését érintő negatív kritikákról, mert nem olvassa az internetes sajtót.

Ezt azzal indokolta az Axel.hu-nak, hogy véleménye szerint az internetezők "társadalomképtelen, sunyi alakok, akik nem merik nyíltan felvállalni a saját véleményüket, hanem jobban esik nekik arctalanul mocskolódni".

Az elmúlt napokban a hírekben elhangzott miniszteri tanácsosi kinevezésem a jelek szerint nagy érdeklődést váltott ki. Többek között néhány internetes újság fórumrovatában olyan név nélküli gyalázkodó megjegyzések láttak napvilágot, amelyek nyomdafestéket nem tűrnek.

Ezután felhívtak telefonon és megkérdezték tőlem, mi a véleményem ezekről a kijelentésekről. Azt mondtam, hogy aki név nélkül tesz ilyen kijelentéseket, azt gyáva, sunyi embernek tartom és ilyen hangnemben nem kívánok reagálni. Aki elmondja nevét, címét, azzal szívesen vitatkozom bármikor. Nem vagyok politikus alkat, a tanácsadói megbízásom kizárólag szakmai."

Dévényi nyilatkozata végén kijelenti: sajnálja, ha szavait félreértették, mert a kritikát elviseli, de a trágárságot nem.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!