Nándor
9 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Dévényi, a hallhatatlan tanácsadó

2002.07.17. 13:24
A minisztérium telefon-központosa kapcsolja Dévényi Tibor, a lemezlovas irodáját. Ami ezek szerint van. De nincs. Vagy már építik. Vagy nem. Üzenetet hagyni lehet neki, elérni nem. Holott a közigazgatási államtitkár úgy tudja, el sem dőlt, lesz-e egyáltalán diszkdzsoké a minisztériumban. Egyesek szerint nem. A közigazgatás malmai őrölgetnek, csak a telefon-központosnak szólnak mindig későn.
Hová tűnt Dévényi Tibor? Tette fel a kérdést az Index Uborkaszezon Alatti Hírellátó Csoportja. És tárcsázta a Gyermek-, Ifjúsági- és Sportminisztérium központi telefonszámát.

Egy pillanat, kapcsolom...

A GYISM telefon-központosa egyből kapcsolta "Dévény urat". A telefon kicsöngött, de nem vette fel senki. Később a központtól kértük a tanácsadó közvetlen számát, ám ekkor a hölgy azt mondta, hogy nála még a szám nincs bejelentve, Dévényi Tibort a miniszter úr titkárságáról kapcsolják.

A titkárságon közölték, hogy Dévényi Tibort egyelőre nem lehet bent megtalálni, de minden héten bejön, és pár napon belül ismét megjelenik. "Dévényi úrnak az a kérése, hogy aki beszélni akar vele, hagyja meg neki nevét, számát, később visszahívja" - mondták.

Felsőbb illetékesek

Arra a kérdésre, hogy van-e már irodája a leendő tanácsadónak, a hölgy azt mondta, hogy nem tudja, de szerinte ez már csak technikai kérdés.

A GYISM sajtószóvivőjének is feltettük a kérdést, hogy munkába állt-e már a lemezlovas, és ha igen, mik voltak első tanácsai. Szabó József Jenő azonban közölte, hogy ebben a kérdésben már nem ő az illetékes, forduljunk Fazekas Erzsébethez, a GYISM kommunikációs főosztályvezetőjéhez.

Soha

"Itt van előttem az Index telefonszáma; ha megkapom a kérdéssel kapcsolatos állásfoglalást, felhívom önöket. Erre még ma sor kerül" - mondta érdeklődésünkre Fazekas Erzsébet.

Közben a minisztérium egyik munkatársa bizalmasan közölte, nagyon úgy néz ki, hogy arra a kérdésünkre, Dévényi mikor állhat munkába, most már az lesz a válasz: soha.

Végül jelentkezett a GYISM közigazgatási államtitkára, Szilvásy György is, aki arról tájékoztatott: csütörtökön egyeztetnek személyi kérdésekben, így csak péntek délután derülhet ki, alkalmazzák-e egyáltalán Dévényit a minisztériumban.