Piroska
3 °C
4 °C

Dévényi, a hallhatatlan tanácsadó

2002.07.17. 13:24
A minisztérium telefon-központosa kapcsolja Dévényi Tibor, a lemezlovas irodáját. Ami ezek szerint van. De nincs. Vagy már építik. Vagy nem. Üzenetet hagyni lehet neki, elérni nem. Holott a közigazgatási államtitkár úgy tudja, el sem dőlt, lesz-e egyáltalán diszkdzsoké a minisztériumban. Egyesek szerint nem. A közigazgatás malmai őrölgetnek, csak a telefon-központosnak szólnak mindig későn.
Hová tűnt Dévényi Tibor? Tette fel a kérdést az Index Uborkaszezon Alatti Hírellátó Csoportja. És tárcsázta a Gyermek-, Ifjúsági- és Sportminisztérium központi telefonszámát.

Egy pillanat, kapcsolom...

A GYISM telefon-központosa egyből kapcsolta "Dévény urat". A telefon kicsöngött, de nem vette fel senki. Később a központtól kértük a tanácsadó közvetlen számát, ám ekkor a hölgy azt mondta, hogy nála még a szám nincs bejelentve, Dévényi Tibort a miniszter úr titkárságáról kapcsolják.

A titkárságon közölték, hogy Dévényi Tibort egyelőre nem lehet bent megtalálni, de minden héten bejön, és pár napon belül ismét megjelenik. "Dévényi úrnak az a kérése, hogy aki beszélni akar vele, hagyja meg neki nevét, számát, később visszahívja" - mondták.

Felsőbb illetékesek

Arra a kérdésre, hogy van-e már irodája a leendő tanácsadónak, a hölgy azt mondta, hogy nem tudja, de szerinte ez már csak technikai kérdés.

A GYISM sajtószóvivőjének is feltettük a kérdést, hogy munkába állt-e már a lemezlovas, és ha igen, mik voltak első tanácsai. Szabó József Jenő azonban közölte, hogy ebben a kérdésben már nem ő az illetékes, forduljunk Fazekas Erzsébethez, a GYISM kommunikációs főosztályvezetőjéhez.

Soha

"Itt van előttem az Index telefonszáma; ha megkapom a kérdéssel kapcsolatos állásfoglalást, felhívom önöket. Erre még ma sor kerül" - mondta érdeklődésünkre Fazekas Erzsébet.

Közben a minisztérium egyik munkatársa bizalmasan közölte, nagyon úgy néz ki, hogy arra a kérdésünkre, Dévényi mikor állhat munkába, most már az lesz a válasz: soha.

Végül jelentkezett a GYISM közigazgatási államtitkára, Szilvásy György is, aki arról tájékoztatott: csütörtökön egyeztetnek személyi kérdésekben, így csak péntek délután derülhet ki, alkalmazzák-e egyáltalán Dévényit a minisztériumban.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!