Konrád
8 °C
26 °C

Demszky helyreigazítást kér a horvát Nacionaltól

2005.02.03. 14:44
Helyreigazítást kért a Nacional című horvát hetilaptól Demszky Gábor. A lap a budapesti főpolgármestert azzal vádolta meg, hogy feketemunkásokat alkalmazott építkezésén, illetve kétségbe vonták a Demszky-nyaraló vételárát, azt sugallva színlelt szerződés köttetett, mert a dokumentumban szereplő vételár a telek árát sem fedezte volna. Demszky Gábor kész pert is indítani a lap ellen, ha nem közlik helyreigazítási-kérelmét.

A Nacional című horvát hetilap február elsején megjelent száma terjedelmes cikket közölt Demszky Gábor budapesti főpolgármester horvátországi nyaralójáról. A hetilap szerint a horvát adóhatóságot és az illetékes horvát minisztériumot is becsapta ingatlanügyletével a budapesti főpolgármester.

Az újságírók azt feltételezik, hogy Demszky gyanúsan olcsón vette az adriai Kusariban lévő nyaralóját, vagyis a szerződés színlelt volt. Azt is állítják, hogy a tengerre néző villát részben feketén, egy fantomcég dolgozóival újítatták fel.

A hetilap számítása szerint Horvátországban telket sem lehet olyan négyzetméteráron megkapni, mint amennyiről a kusari villa ingatlanszerződése szól. Demszky Gábor főpolgármester csütörtökön helyreigazítási kérelmet juttatott el a horvát hetilaphoz, amelyben tagadja, hogy fiktív szerződést kötött volna a kusari nyaralóról, mint fogalmaz az adásvételi szerződést az illetékes horvát minisztériumok is jóváhagyták, csak ezután jegyezték be tulajdonjogát a földhivatalban.

Demszky a feketemunkásokra vonatkozó állításra úgy reagált, hogy egy magyar építőipari céggel, mint fővállalkozóval szerződött az épület rendbehozatalára, amely horvát alvállalkozókkal dolgoztatott. A főpolgármester helyreigazítási kérelmében megjegyzi, hogy egy Horvátországban bejegyzett cég horvát munkatársainak nincs szüksége munkavállalási engedélyre.

Demszky közleményben jelezte, hogy pert indít a lap ellen, ha nem közlik helyreigazítási kérelmét.