Sára, Márió
2 °C
6 °C

Maximálták a diákhitel kamatát: 9,5 százalék

2001.08.09. 17:24
A diákhitel maximális kamata nem lehet magasabb 9,5 százaléknál - jelentette be Tállai András, a Pénzügyminisztérium politikai államtitkára csütörtökön, a Pénzügyminisztériumban a kormányfő felhatalmazása alapján.
Tállai András elmondta: a kormány átmenetileg - arra számítva, hogy az infláció a második félévtől jelentősen csökkenni fog - átvállalja a diákhitel kockázati prémiumát és az induláskor a működési költségeket. Tállai András azt is bejelentette, hogy a Diákhitel Központ Rt. esetében tulajdonos változás lesz, módosítják az alapítói határozatot, az rt. új tulajdonosa már a közeljövőben a Postabank és Takarékpénztár Rt. lesz.

Július végétől, augusztus elejétől kérvényezhető 720 kijelölt postahivatalban a diákhitel - ismertette a kormány döntését Pokorni Zoltáni oktatási miniszter június elején. A diákok szeptembertől vehetik igénybe az új hitel konstrukciót, amit a Diákhitel Központ Rt. folyósít majd. Az egyetemisták és főiskolások havonta legfeljebb 21 ezer forintot igényelhetnek. A hitel felvételének feltétele, hogy az igénylő valamely felsőoktatási intézmény nappali, vagy levelező tagozatán tanuljon és erről igazolást nyújtson be.

15%

Jo Nesbo Szomjúság

3980 Ft
3383 Ft
15%

Pan-dji Vádirat

3499 Ft
2975 Ft