Eufrozina, Kende
4 °C
15 °C

Dávid Ibolya: Gyurcsány kérjen bizalmi szavazást maga ellen

2008.04.27. 15:54
Az MDF a parlament hétfői ülésén arra fogja kérni a miniszterelnököt, hogy kezdeményezzen bizalmi szavazást a személyéről.

A Magyar Demokrata Fórum úgy látja, azzal, hogy az SZDSZ rendkívüli küldöttgyűlése formálisan is a koalícióból való kilépés mellett döntött, lezárult a koalíciós színjáték első, igen hosszúra nyúlt felvonása. Az országnak nincs ideje arra, hogy újabb két évet adjon a kényszeres pótcselekvések politikájának, amelyben a szocialisták már az érdemi munka látszatára sem ügyelnek.

Ma Magyarországnak bársonyos látszat-kormányzás mögé bújtatott semmittevés helyett valódi változásokat jelentő, átgondolt reformokra, és stabil kormányzásra van szüksége. Gyurcsány Ferenc miniszterelnök ellentmondásossága, elvesztett hitelessége miatt gátolja mindezek megvalósulását. Az MDF a parlament hétfői ülésén arra fogja kérni a miniszterelnököt, hogy kezdeményezzen bizalmi szavazást a személyéről, hiszen csakis így derülhet ki: van-e esély arra, hogy az ország számára értelmes módon lehessen kormányozni az elkövetkezendő két évben.