József, Bánk
-6 °C
0 °C

Dávid Ibolya: a jobboldal válságáért Orbán a felelős

2006.03.18. 12:20
Dávid Ibolya szeretné, ha pártja idén megerősödne, 2010-ben pedig választásokat nyerne. Ezt úgy érhetik el, ha összerakják a darabjaiban heverő jobboldalt.

Dávid Ibolya szerint ma a jobboldal válságban van, és ezért egy személyben Orbán Viktor, a Fidesz elnöke a felelős. "Korábban a baloldal volt válságban néhány évig, ma a jobboldal van ugyanebben az elkeserítő helyzetben. Ezért egy személyben Orbán Viktor a felelős" - jelentette ki az MDF elnöke szombaton Budapesten, az MDF országos választmányi ülésének sajtónyilvános részén.

Nagy feladat

Kifejtette: az MDF-re hárul ma az a feladat, hogy a "darabjaiban heverő jobboldalból" egy valódi, korszerű, európai értelemben vett konzervatív pártot hozzon létre.

"Legyen 2006 a megszilárdulás, 2010 pedig a győzelem éve" - mondta Dávid Ibolya. A pártelnök hangsúlyozta: az MDF mind a baloldali, mind a jobboldali politika létjogosultságát fontosnak tartja, és elutasítja az egymás megsemmisítésére törekvő politikai stílust.

Dávid Ibolya úgy fogalmazott: az MSZP és a Fidesz irreális ígéreteket fogalmaz meg, amelyek "beszélő viszonyban sincsenek" a valósággal, a költségvetés helyzetével, az MDF ezzel szemben felelős, felnőtt politikát hirdet.

Ígéretlicitbe

Az ígéretlicitbe azért hajszolja egymást a két nagy párt, mert félnek attól, hogy a nagyobb ígéret révén a másik politikai erő szerzi meg a hatalmat, azonban tévednek, a magyar választók ugyanis nem gyermekek - tette hozzá.

Kijelentette: a Fidesz és az MSZP egyaránt baloldali politikát képvisel, és hasonlóak az általuk felkínált alternatívák. Sem az MSZP, sem a Fidesz nem elég bátor a komoly és gyökeres reformok megvalósításához - fűzte hozzá.

Dávid Ibolya elmondta: az MDF olyan államot szeretne, amelyben az emberek az öngondoskodásra, saját munkájuk eredményességére építenek, és sikerüknek nem gátlója, hanem támogatója az állam, amely a megtakarításra ösztönzi a polgárokat. Katona Kálmán választmányi elnök az ülés elején elmondta: az MDF 165 egyéni választókerületben tud jelöltet állítani.