Vince, Artúr
-5 °C
0 °C

Már a múlt héten beígérték a gyújtogatást

2006.09.19. 11:35
"Nem tűrjük tovább a hazudozást" - zárul a Demokrácia harcosai nevű, teljesen ismeretlen szervezet a kormányt "lángba borítással" fenyegető üzenete.

Egy hete még kinevettük, most inkább borzongatóan hangzik a magukat a Demokrácia harcosainak nevező. a mai napig teljesen ismeretlen szervezet által a Budapest Rádiónak cédén eljuttatott hangfelvétel, amin egy eltorzított hangú férfi Budapest lángba borításával fenyegetőzik.

A Demokrácia harcosainak utólag borzongató fenyegetése (mp3) >>

A kormány "szeptember 20-ig mondjon le", követeli az eltorzított hang, különben népharaggal, Budapest lángba borításával fenyeget. A szöveg tartalmilag sok részében összecseng az elmúlt napokban nyilvánosságra kerültekkel, a Gyurcsány balatonőszödi beszédében elhangzottakkal.

"A Gyurcsány-kormány választási ígéreteivel ellentétes döntéseket hozott" - hangzik el a felvételen. ami a "nem tűrjük tövább a hazudozást" mondattal és a kormány "lángba borításának" ígéretével zárul.

A fenyegetést több szerkesztőséghez eljuttatták. A rendőrök, mint minden terrorfenyegetést, elvileg ezt is komolyan vették, bár már felbukkanása napján úgy vélték, az elkövető feltehetően csak "szerepelni akart". Az ügyben az NBH is vizsgálatot indított, de ennek eredményei egyelőre nem ismertek.

A rendőrség egyelőre nem tudott válaszolni a vizsgálattal kapcsolatos kérdéseinkre.


Ebben a borítékban kapta szerkesztőségünk a fenyegető cédét

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!