Aliz
7 °C
12 °C
Index - In English In English Eng

Nagyzolásért büntették az MSZP EP-képviselőjét

2007.11.13. 16:20
Az MSZP etikai bizottsága figyelmeztetésben részesítette Dobolyi Alexandrát, a párt EP-képviselőjét. A politikus önéletrajzaiban olyan címekkel dicsekedett, amelyeket sohasem kapott meg. Korábban az Indexnek azt mondta, hogy mások akarták ellentmondásba keverni.

Az MSZP etikai bizottsága a párt leghenyébb büntetésével, figyelmeztetéssel sújtotta keddi ülésén Dobolyi Alexandrát. Dobolyi az Európai Parlamentben (EP) képviseli az MSZP-t. A politikus különböző önéletrajzaiból nehéz rekonstruálni iskolai végzettségeit, mert az adatok ellentmondásosak. Ráadásul több kiadványban olyan címekkel kérkedett, amelyeket sohasem kapott meg. Így például nem igaz, hogy az I. kerület díszpolgára vagy hogy ő lenne az MSZP képviselőcsoportjának helyettes vezetője. Többször a "doktor" címet is neve mellé biggyesztette, holott phd tanulmányainak nem ért a végére.

Az etikai bizottság ülésén Dobolyi bemutatta iskolai bizonyítványát és jelezte, hogy a hivatalos önéletrajza szerint nem doktor még. Megígérte, hogy pontosítani fogja interneten publikált életrajzait. Korábban az Indexnek adott interjújában azt mondta, hogy mások akarják ellentmondásokba keverni, bár azt elismerte, hogy "amikor megkérdezték, hogy milyen diplomám van, és az hol szereztem, bár válaszoltam, de nem pontosan neveztem meg a végzettségeket, illetve azok kronológiájának sem szenteltem elég figyelmet."