Gusztáv
-7 °C
-1 °C

Elutasíthatják Doszpot kinevezését?

2003.01.24. 08:32
Az egyetemi diploma hiányára hivatkozva elutasíthatja Doszpot Péter kinevezését László Csaba. Bár a pénzügyminiszter zárt körben már tájékozódott, szóvivője szerint még nem ért rá foglalkozni a kérdéssel. Ha szombatig nem derül ki az MSZP-s képviselő sorsa, Doszpotnak újabb két hetet kell várnia a döntésig.
Még nem döntött Doszpot Péter kinevezéséről a Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnokságának különleges ügyeket felügyelő osztályának élére László Csaba. Bár a pénzügyminiszter zártkörű megbeszélésen tájékozódott az MSZP parlamenti képviselőjének kinevezéséről, a tárca szóvivője szerint még nem ért rá foglalkozni a kérdéssel - értesült a Népszava.

Ellenfelei fúrják a szátrrendőr kinevezését

Amennyiben László szombatig nem hoz döntést a sztárrendőr kinevezéséről, Doszpotnak újabb két hetet kell várnia, mivel a pénzügyminiszter külföldi útra indul - írja a napilap. Értesüléseik szerint Doszpot ellenfelei a kinevezés elutasítását kérték a minisztertől. Bár az információt a minisztériumnál cáfolták, a lap úgy tudja, hogy László nem fogja hitelesíteni Doszpot kinevezési engedélyét.

Hiányzik egy diploma

A napilap információi szerint László a szükséges iskolai végzettség hiányával indokolhatja az elutasítást. A poszt betöltésének előfeltétele ugyanis az egyetemi diploma, Doszpotnak pedig csak főiskolai végzettsége van. Amennyiben azonban Doszpot nem kinevezett, hanem megbízott vezetői beosztást kapna, akkor el lehetne tekinteni a diplomától. Doszpot a miniszter döntéséig nem kívánta kommentálni a lap értesüléseit.