Vince, Artúr
-6 °C
2 °C

Hétfői dugók és torlódások

2005.09.05. 17:25
Ha az autósoknak azt mondjuk, ne üljenek be kocsijukba, mert dugó van a városban, csak legyint. Aztán káromkodik, hogy már megint dugó van. Nézzük, hétfőn hol lehetett a legjobban szentségelni. Képriport.


A nyári útfelújítások miatt Budapest dugóügyileg egyik legmegbízhatóbb helye a Hegyalja út. Nem volt ez másként hétfőn sem. Az utat jelenleg is aszfaltozzák, ezért az Erzsébet hídtól közel a BAH csomópontig áll a forgalom.


Idős, cvekkeres nénik sikeresen veszik fel a gyorsulási versenyt az autókkal. A közlekedési jelzőlámpák gyakorlati haszna megszünik, a kocsisor hossza állandó. Megjósolni is nehéz a menetidőt.


A harmincas táblát betartani ilyenkor egyszerű feladat. A Hegyalja úti helyszínen két munkást láttunk előretolt helyőrségként, kezükben ásó, és lapát. Később több munkás és egy aszfaltot terítő teherautó is megjelent. A munkások tehát dolgoznak, az eredmény már csak idő kérdése.


Aki megunja a tétlen várakozást, a tettek mezejére is léphet. Sok értelme nincs, de azért jól mutat.


A cvekkeres néni méltó párja a botos bácsi, aki a Bajcsy-Zsilinszky úton próbál észvesztő tempóban elhúzni a kocsisor mellett. Csak erős idegzetű, és gyakorlott versenyzőknek ajánljuk.


A Nyugati téri felüljárótól az Erzsébet térig tart a viszonylagos lassúság.


A Bajcsy-Zsilinszky úton a középső két-két sávot zárták le a forgalom elől. A dugó itt inkább nevezhető nagy torlódásnak, mert a hosszú sorokhoz szokott vezetők egy ilyen kisebb útlezárást legyintve vesznek tudomásul.


Ilyen árkok miatt lassú a közlekedés. Aki többet is szeretne dugóban poroszkálni, menjen a dél-budai utakra. A Budaörsi úton felüljárót javítanak, ezért csak egy sáv járható. A Balatoni úton szintén felüljáró-felújítás miatt lehet nagyobb torlódásra számítani. A Budafoki úton pedig sávlezárás lassítja a forgalmat.