Judit
2 °C
7 °C

Orbán ismét a Magyar Nemzetet reklámozza

2002.12.13. 11:18
A volt kormányfő ismét a Magyar Nemzet előfizetését reklámozza. Orbán Viktor ezúttal a lap fizetős internetes változatát támogatja személyes ajánlásával. A "második nyilvánosság" napilapjának főszerkesztője a "külföldön élő magyar honfitársaknak" címzett felhívásában azt állítja, hogy a Medgyessy-kormány a D-209-es botrány miatt a lap elnémítására törekszik.
Orbán Viktor kézjegyével és fotójával rövid ajánlásban biztosítja támogatásáról a Magyar Nemzet új pénzszerzési törekvését.

E-árucikk honfitársaknak

A Magyar Nemzet főszerkesztője, a külföldön élő magyaroknak szóló felhívásában a szocialista-liberális Medgyessy-kormányt teszi felelőssé a lap anyagi helyzetének megromlása miatt. Liszkay Gábor azt állítja, hogy a D-209-es ügynökbotrány kirobbantása miatt akarják ellehetetleníteni a lapot többek között a hirdetők megfélemlítésével. A főszerkesztő szerint a "kommunista utódpárt" támadássorozata vezetett oda, hogy drasztikusan emelték az eladási árat, valamint, hogy késleltetve jelentették meg a lap internetes változatát. A bevételek növelése érdekében most kóddal, pénzért kínálják az aktuális lapszám online-hozzáférését a Magyar Nemzet e-bolt egyetlen árujaként. Mint emlékezetes a lap az Orbán-kormány idején meglehetősen kivételezett helyzetben számíthatott a minisztériumok és a nagy állami cégek, többek között az MFB, az ÁPV Rt és a Szerencsejáték Rt. hirdetéseire.

Még egy Nemzet

A volt kormányfő egyébként nem először siet a lap segítségére. A választások után személyes tekintélyét is latba vetve szólította fel híveit az általa második nyilvánosságnak nevezett jobboldali lapok vásárlására. A polgári körök alakulása idején még azt is kérte szimpatizánsaitól, hogy a tehetősebbek mások számára megrendelt példányokkal segítsék az újságokat. A Demokráciaközpont által a nyáron polgári "célközönségnek" szétküldött üzenetekben viszont már megrendelőlapot is postázott. Orbán a kedvezményes előfizetési lehetőséghez mellékelt levelében akkor "a hivatalos - az ellenfelet támogató - média mellett a nemzet másik nyilvánosságának" támogatására szólított fel. Ennek ellenére saját állításuk szerint nehéz helyzetbe került a Magyar Nemzet mellett a Heti Válasz is, amelyet tavaly kétmilliárdos állami keretből indítottak. Elek István főszerkesztő nemrégiben az Országgyűlésben próbált lobbizni a jövőre tervezett 50 milliós költségvetési támogatás megemeléséért.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?