Bernát, Felícia
EUR 384,40 Ft
USD 363,72 Ft
8 °C
30 °C

Pénzbüntetést kapott a sátoraljaújhelyi kórház

2007.07.06. 18:21
A sátoraljaújhelyi kórház kezelőorvosa több órán át várakoztatott egy beteget, majd közölte, belső utasítás miatt elmarad a szürkehályog-műtét. Hozzátette azt is, hogy előbbre való egy fiatal szemének a gyógyítása, mint egy idősé. Az Egészségbiztosítási Felügyelet nem jogerős határozata alapján a kórháznak 300 ezer forint büntetést kell fizetnie.

Pénzbüntetésre ítélte a sátoraljaújhelyi Erzsébet Kórházat az Egészségbiztosítási Felügyelet egy előre egyeztetett, majd belső utasításra hivatkozva elhalasztott szemműtét miatt, tájékoztatott pénteken egy neve elhallgatását kérő kórházi vezető. 300 ezer forintot kell befizetnie egy egyelőre nem jogerős határozat alapján a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei egészségügyi intézetnek azért, mert néhány héttel ezelőtt egy Bodroghalomról beutazott beteggel közölték, egy belső utasítás miatt nem áll módjukban elvégezni a műtétet.

A döntés oka az volt, hogy a kórháznak kimerült az arra a hónapra járó kerete, így Antal Gabriella igazgató főorvos utasította az orvosokat, csak a sürgős műtéteket végezzenek. Erről elfelejtették tájékoztatni a beteget, és mint utólag kiderült, az igazgató főorvos engedélyezte volna a műtétet, ha az orvos egyeztet vele. Antal Gabriella akkor arról tájékoztatott, hogy az orvost nem rúgják ki, csak figyelmeztetésben részesítik.

A kórház az ítéletet valószínűleg tudomásul veszi, a büntetést az intézmény költségvetéséből kifizetik. A beteg szemén egy budapesti kórházban egyébként időközben elvégezték a műtétet.

A 74 éves beteg szürkehályog-műtétre ment be a kórházba még május végén, majd több órás várakoztatás után arról tájékoztatták, hogy elmarad a műtét. Kezelőorvosa azt állította, hogy mivel a kórház egyre kevesebb pénzt kap az OEP-től, új időpontot se egyeztet vele.

A kezelőorvos ezután hosszas fejtegetésbe kezdett, hogy előbbre való egy fiatal szemének a gyógyítása, mint egy idősé, és hogy „köszönje mindezt Gyurcsánynak, Molnárnak és Ágneskének”. Az orvos hozzátette, hogy „már minden betegnek az utcán kéne lenni, legfőképpen azoknak, akik erre a bandára szavaztak”. Ezután rasszista kijelentéseket tett a kínai és vietnámi gyógyítókra.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Hírek