Valér
4 °C
8 °C

Tévé és hírgyár családi vállalkozásban

2005.03.07. 08:42
Echo TV néven indítja el szeptembertől értelmiségieknek szóló tévécsatornáját Széles Gábor. Elképzelései szerint a tévéhez más médiavállalkozásokat is hozzákapcsol. Mint mondta, nincsenek politikai ambíció, csupán művészi pályán mozgó gyerekeinek akar esélyt kínálni egy saját tévével.
Vejével, Vasvári Csaba színésszel alapította az 50 milliárdos vagyonú Széles Gábor, a Videoton- és a Műszertechnika-csoportot irányító üzletember az Echo Hungária Televíziózási, Kommunikációs és Szolgáltató Rt.-t. A tervek szerint a napi 24 órás programot sugárzó televízió próbaadása nyáron már látható, azonban az új adóról további részleteket nem árultak el a társaságnál.

Széles a Népszabadságnak adott nyilatkozatában most azt közölte, „többről van szó, mint egy tévéállomás felállításáról”.

„Egymilliárdos vállalkozásról van szó, XXI. századi technikával” – mondta a vállalkozó, aki egy médiacentrumot akar létrehozni azzal, hogy az Echo TV-hez más vállalkozásokat is hozzákapcsol. Tervei szerint egy hírgyárat; vidéki hálózatokon való megjelenést akar, szolgáltatásokat a városi televíziók számára, s többnyelvű gazdasági adásokat.

Tévé a gyereknek

A Thököly és a Mexikói út sarkán álló irodaházban a végleges sugárzást szeptember elején kezdik meg. A vállalkozó az Echo TV megszervezésével és a vezérigazgatói feladatokkal a Hír TV-ből távozott Gulyás Istvánt bízta meg, de tárgyal Kóczián Péterrel is. A hírek szerint a szintén exhírtévés Csúri Ákos kulturális műsorok szerkesztésére kapott felkérést.

Széles visszautasította azt a feltételezést, hogy üzleti sikerei mellett politikai karriert szeretne. A Népszabadságnak azt mondta, elsősorban a művészi pályán mozgó gyermekeinek akar esélyt kínálni a tévé segítségével.