Fábián, Sebestyén
-2 °C
4 °C

Három szavazattal nyert Edelényben az MSZP

2006.05.03. 16:49
Mindössze három szavazattal győzte le fideszes riválisát Edelényben Gúr Nándor. A második forduló szavazatainak összeszámlálása után tizenegy szavazatos szocialista előny volt, a csekély különbség miatt a szavazatok újraszámlálását kérte Molnár Oszkár, de csak néhány szavazókör érvénytelen szavazólapjait vizsgálták át, így csökkent a kilenc szavazatos előny háromra.

Mindösszesen három szavazattal nyerte meg az országgyűlési képviselő-választást Gúr Nándor (MSZP) Borsod-Abaúj-Zemplén megye 8. számú, edelényi központú választókerületében Molnár Oszkár fideszes képviselőjelölt előtt, a megyei bíróság szerdai döntése ellen fellebbezésnek helye nincs.

Molnár Oszkár a szavazatok újraszámolását kérte, miután a választás második fordulója után összesen kilenc szavazattal maradt el riválisától. Beadványát a területi választási bizottság elutasította, a képviselőjelölt ezért a bírósághoz fordult.

Sisák Péter, a megyei bíróság elnöke az MTI-nek elmondta: tizenegy szavazókörben rendelték el az érvénytelen szavazólapok újraszámolását, a harmincnégy ilyennek bizonyult szavazat közül nyolcat érvényesnek minősítettek.

Ebből hét Molnár Oszkárra, egy pedig Gúr Nándorra jutott, ez pedig egyúttal azt is jelenti, hogy az MSZP-jelölt korábbi kilencszavazatnyi többsége háromra redukálódott, ez ugyanakkor a választás végeredményét nem befolyásolja, Gúr Nándor képviselheti egyéni jelöltként a körzetet a következő országgyűlésben.

Sisák azt is közölte: Molnár Oszkár azon kérésének, hogy valamennyi szavazatot, illetve az általa valamennyi érvénytelennek tartott, mintegy 180 szavazatot számlálják össze újra, a bíróság nem tett eleget, a képviselőjelölt kérvényét ugyanis nem támasztotta alá bizonyítékokkal. A bíróság döntése jogerős, így Borsod 8. számú kerületében Gúr Nándor MSZP-s jelölt a képviselő a következő Országgyűlésben.