Jenő
-3 °C
6 °C

Eger: a Fidesz és a MIÉP visszalép az MDF javára

2006.09.25. 19:33
Az eddigi három helyett egy jobboldali képviselőjelölt áll szemben Egerben Nagy Imre jelenlegi polgármesterrel, az MSZP és az SZDSZ közös jelöltjével. Visszalépését a helyi televízió élő adásában jelentette be Szeleczki János, a Fidesz, a KDNP és a Vállalkozók Pártja, illetve Gyulai Katalin, a MIÉP és a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom által létrehozott szerveződés jelöltje.
A visszalépést követően Habis László, a helyi lokálpatrióták és az MDF jelöltje lesz a riválisa az október 1-i önkormányzati választáson Nagy Imrének. Előzőleg közös polgármesterjelölt állítását követelték a Forradalmi Emlékbizottság szervezésében tüntetők, mintegy 30-40-en, immár kormányellenes demonstrációjukon a város ,56-os emlékművénél.

Mint azt Szíki Károly, a tüntetés főszervezője az MTI-nek elmondta: csak úgy látják biztosítottnak a jobboldal győzelmét a választásokon, ha a jelenlegi szocialista polgármesterrel egyetlen jobboldali jelölt mérkőzik meg a jelenlegi három helyett.

Ugyanakkor csak úgy jöhet létre jobboldali többség a helyi önkormányzatban, ha az egyéni választókörzetekben is közös jelöltet indít a jobboldal - tette hozzá. Éppen ezért felszólítják Szeleczki Jánost, Habis Lászlót és Gyulai Katalint, hogy tegyék félre egyéni politikai céljaikat és egyezzenek meg az egyedüli jelöltről - mondta Szíki Károly.

Utóbbi követelésük teljesült, ám az egyéni kerületek jelöltjeiről - mint az a televíziós adásban elhangzott - további egyeztetések szükségesek.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?