Sámuel, Hajna
18 °C
32 °C

Eger: a Fidesz és a MIÉP visszalép az MDF javára

2006.09.25. 19:33
Az eddigi három helyett egy jobboldali képviselőjelölt áll szemben Egerben Nagy Imre jelenlegi polgármesterrel, az MSZP és az SZDSZ közös jelöltjével. Visszalépését a helyi televízió élő adásában jelentette be Szeleczki János, a Fidesz, a KDNP és a Vállalkozók Pártja, illetve Gyulai Katalin, a MIÉP és a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom által létrehozott szerveződés jelöltje.
A visszalépést követően Habis László, a helyi lokálpatrióták és az MDF jelöltje lesz a riválisa az október 1-i önkormányzati választáson Nagy Imrének. Előzőleg közös polgármesterjelölt állítását követelték a Forradalmi Emlékbizottság szervezésében tüntetők, mintegy 30-40-en, immár kormányellenes demonstrációjukon a város ,56-os emlékművénél.

Mint azt Szíki Károly, a tüntetés főszervezője az MTI-nek elmondta: csak úgy látják biztosítottnak a jobboldal győzelmét a választásokon, ha a jelenlegi szocialista polgármesterrel egyetlen jobboldali jelölt mérkőzik meg a jelenlegi három helyett.

Ugyanakkor csak úgy jöhet létre jobboldali többség a helyi önkormányzatban, ha az egyéni választókörzetekben is közös jelöltet indít a jobboldal - tette hozzá. Éppen ezért felszólítják Szeleczki Jánost, Habis Lászlót és Gyulai Katalint, hogy tegyék félre egyéni politikai céljaikat és egyezzenek meg az egyedüli jelöltről - mondta Szíki Károly.

Utóbbi követelésük teljesült, ám az egyéni kerületek jelöltjeiről - mint az a televíziós adásban elhangzott - további egyeztetések szükségesek.