Pandora, Gabriella
-1 °C
4 °C

Az egri Fidesz bírálja a jobboldali polgármestert

2007.05.16. 17:31
A Fidesz támogatásával, az Egri Lokálpatrióta Egylet jelöltjeként megválasztott polgármester tevékenységét bírálta szerdán Egerben Demeter Ervin, a Fidesz helyi választókerületi elnöke.

A Fidesz szerint magasabb sebességi fokozatba kell kapcsolnia az egri városvezetésnek. El kell végezni a múlt feltárását és lezárását, illetve új irányt kell adni a településnek, közölte Demeter Ervin, az országgyűlési képviselőként is dolgozó volt titokminiszter az önkormányzat első 200 napos tevékenységét értékelő sajtótájékoztatón.

A politikus elmondta, hogy számos kritika érte az előző ciklusban a közbeszerzéseket, a városi vagyongazdálkodást. "Olyan állítások is elhangzottak, amik már a büntetőjogi felelősséget is felvetették". Ebben a helyzetben, a múlt lezárása érdekében ezeket az ügyeket fel kell tárni, ugyanakkor meg kell kezdeni a városigazgatás strukturális, szervezeti átalakítását, mert jelenleg a jövőjét éli fel a település és nem képes előteremteni a fejlesztéshez szükséges forrásokat, fűzte hozzá Demeter.

Sokat tett, de nem eleget

Ennek megfelelően egy új szervezeti struktúra kialakítása a legsürgetőbb feladat, majd a közüzemek és közszolgáltatások átalakítása, végül pedig egy hatékony városi intézményrendszer megteremtése a legfontosabb teendő, sorolta a Fidesz elképzeléseit Demeter Ervin.

Demeter nem ért egyet azzal, hogy a város vezetése, a közoktatási intézmények összevonásával kívánja elkezdeni a szerkezetátalakítást, ugyanakkor eredményként értékelte az új városi közbeszerzési szabályzat elfogadását, ami garanciát jelent a közbeszerzések átláthatóságára.

Ugyancsak az új vezetésnek tulajdonította, hogy a település polgárait sikerült megvédeni a közüzemi áremelésektől. Vagyis "az új önkormányzat sokat tett, de nem eleget" - fogalmazott a politikus.

Nem a Fidesz jelöltje

Arra az újságírói felvetésre, miszerint ellentmondásos, hogy a közgyűlés többségében politizáló és az alpolgármestert kiállító Fidesz a saját maga által delegált vezetést bírálja, Demeter Ervin azt mondta, hogy az önkormányzás irányát meghatározó polgármestert nem a Fidesz állította. Majd helytállónak nevezte azt a megjegyzést, hogy a bírálat elsősorban a polgármestert illeti.

Egerben nyolc évi szocialista-szabaddemokrata városvezetést követően választották polgármesterré a helyi lokálpatrióta egylet színeiben induló Habis Lászlót. A jelöltet a teljes jobboldal támogatta, a többi között a Fidesz, a KDNP, az MDF, a Vállalkozók Pártja, a MAGOSZ és más jobboldali szervezetek is.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!