Auguszta
-7 °C
0 °C

Fidesz: Ne kapják meg az 1 milliós fizetést az egészségpénztári vezetők

2008.04.24. 13:50
A Fidesz arra kéri Veres János pénzügyminisztert, keresse meg a módját annak, hogy ne kelljen kifizetni a kinevezett 22 egészségpénztár vezetőjének a havi mintegy egymillió forintos fizetést, és a kinevezettek önként távozzanak posztjukról - közölte Pesti Imre, az ellenzéki párt képviselője.

Teljesen megalapozatlan, galád dolog, hogy a szűk klientúra számára értelmetlen, felesleges munkára havi mintegy egymillió forintot kifizet a kormány - fogalmazott Pesti Imre.

A Fidesz szerint a kormány milliárd feletti, esetleg több milliárdos összeget is elkölthet feleslegesen a pénztárak vezetőinek bérére és a több-biztosítós rendszerhez kapcsolódó egyéb kiadásokra, kommunikációs költségekre.

A jelenlegi gazdasági helyzetben, amikor az ország csőd szélén áll, elfogadhatatlan, hogy a kormány a klientúrájára költ - közölte a fideszes képviselő.

Pesti Imre emlékeztetett arra, hogy a közelmúltban Veres János pénzügyminiszter közreműködésével havi egymillió forintos fizetéssel kinevezték a 22 egészségbiztosítási pénztár élére a vezetőket.

Megbízatásuk 2008. március 11-től 2010. március 11-ig szól. Akik ezekbe a pozíciókban kerültek, közvetlenül kötődnek a kormánypártokhoz - mondta a Fidesz politikusa.

A Fidesz felkéri a kormányt, hogy vegye tudomásul, a magyar társadalom március 9-én, a népszavazáson elutasította a vizitdíjat, a kórházi napidíjat és a tandíjat, és nyilvánvalóan elutasította azt az egészségügyi reformot, amit a kormány akar - jelentette ki Pesti Imre.

Az ellenzéki képviselő szerint ezt a szocialisták is így gondolják, hiszen nem véletlen, hogy amint lehetett, azonnal hozzáláttak a több-biztosítós modell finomításához. Megjegyezte: az egészségügyi reformot az orvostársadalom is elutasította, és valószínű, hogy az emberek a több-biztosítós modellt is el fogják utasítani.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!