Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Radikalizálódnak az egyetemisták

2007.02.03. 11:07
Egyre radikálisabbak a magyar fiatalok, közülük is főleg az egyetemisták, írja egy felmérést ismertetve a Népszabadság. A radikalizálódási, intoleránssá válási folyamat már a kilencvenes évek közepe óta tart.

A magyar egyetemisták politikai cselekvésmintái az utóbbi időben egyre radikálisabbak, írta egy felmérés alapján a Népszabadság. A fiatalok értékrendjének változása, ami a kilencvenes években kezdődött, és ami hatására a család, a nemzet és az állam jelentőssége nőtt az értékeik között, együtt járt az intolerancia terjedésével és a fiatalok radikalizálódásável.

A kutatás szerint az egyetemisták több mint hét százaléka venne részt nem engedélyezett politikai tüntetéseken, sztrájkban. A válaszadók 3,3 százaléka attól sem riadna vissza, hogy a tiltakozáok során kárt tegyen a köz- és magántulajdonban, írja a lap.

Az elsőéves felsőoktatási hallgatók 15 százaléka a Fidesszel szimpatizál, 6,2 százalékuk jelölte meg az MSZP-t, és csak 2,3 százaléka az SZDSZ-t. A Fidesz-szimpatizánsok 1,6 százaléka a nagyobbik ellenzéki párttal együtt említette a Jobbikot, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalmat, valamint a Vér és Becsület Egyesületet is a preferált szervezetek között.