Judit
2 °C
7 °C

Londonban teszetosza kormányt jósolnak

2008.04.28. 14:24
A londoni pénzügyi elemzők arra tippelnek, hogy a kisebbségi kormány megmaradhat, de komolyabb átalakításokba már nem kezd bele.

A nagy londoni pénzügyi elemzőcsportok elkészítették legújabb Magyarországra vonatkozó jóslataikat. Általában arra számítanak, hogy komolyabb átalakításokba már nem vág bele a kormány a választásokig. Az elemzők jóslatait számos bank és vállalat használja, amikor eldönti, hogy egy-egy országban üzleteljen-e.

A Dresdner Kleinwort befektetési csoportja szerint nagyobb gazdasági reform ebben a ciklusban már nem várható, de a kormány nem kezd majd nagy osztogatásokba, így a költségvetés sokkal rosszabb állapotba már nem kerülhet.

A Goldman Sachs szerint néhány hónapig az sem biztos, hogy a kormány egyáltalán képes lesz-e megmaradni. Tippjük szerint inkább marad, mert az SZDSZ fél az előrehozott választástól, hiszen kieshet a parlamentből. Ugyanakkor a kisebbségi kormány szerintük sem vág bele komolyabb munkába, nagyobb gazdasági átalakítás 2010-ig már nem várható.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?